12:34 / 10.03.2018 Наука и техника

Космічне опромінення посилює вплив на жителів Землі

За останніми дослідженнями вчені встановили, що космічні промені набагато частіше стали досягати рівня Землі, ніж кілька років тому. Це випромінювання дуже впливає на здоров’я астронавтів, і тому їм обмежили час перебування в космосі, повідомляє golosherson.

Експерти, вивчаючи інформацію, здобуту за допомогою телескопа CRATER, прийшли до висновку, що космічні промені набагато частіше стали досягати поверхні Землі, ніж раніше. Ці промені дуже погано впливають на стан здоров’я жителів Землі і астронавтів, які знаходяться в космосі. З-за цього час перебування космонавтів у міжгалактичному просторі стало обмежуватися. Так у 1990-х роках астронавти перебували в космосі 1000 днів, а в 2014 дозволяється лише 700 днів. Також космічне опромінення сильно впливає на літаки і на їхню команду і пасажирів. На думку фахівців, ця радіація навіть може кардинально змінювати погоду й клімат на Землі. Крім того, багато людей страждають під час викиду променів з космосу, у них погіршується стан здоров’я.

Вчені встановили, із-за чого почастішали космічні промені. Це відбувається згодом ослаблення магнітного поля Землі та з-за корональних викидів Сонця.