17:05 / 23.08.2017 Наука и техника

Протікають. Sony виплатить компенсацію користувачам за свої водонепроникні телефони


Згідно з рішенням про досудове врегулювання, Sony зобов'язується компенсувати до 50% вартості телефонів їх власникам.

Під дію цього рішення потрапляють 24 моделі смартфонів - починаючи від Xperia Z1, випущеного в 2013 році і закінчуючи Z5, передпє nv.ua.

Суть групового позову до компанії в тому, що смартфони, начебто здатні без наслідків пережити контакти з водою, насправді вимагали пiсля них дорогого ремонту.

Дані про те, скільки власників можуть зажадати від компанії компенсації, не оголошуються. Експертам важко сказати, який відсоток випущених компанією смартфонів потрапляє під дію рішення про досудове врегулювання. Також рішення не дозволяє зробити однозначний висновок про те, чи полягає проблема в конструктивній недоробку при створенні смартфонів або ж мова йде про виробничий брак.

Згідно з рішенням суду, власники цих моделей Sony Xperia, куплених в США, можуть вимагати від компанії грошову компенсацію в розмірі половини вартості своїх гаджетів.

Власники, які придбали смартфони Xperia менше року тому і які мають діючу гарантію, отримають один рiк додаткової гарантії на свої пристрої.

У 2013 році відмінною рисою лінійки флагманських смартфонів Sony стала водонепроникність. Довгий час захист від води залишалася козирем Sony. Конкурентам був потрібен час, щоб захистити свої флагмани таким чином.

Samsung випустив модель Galaxy S5 з захистом від води в 2014 році. Однак наступний флагман - Galaxy S6 в 2015 році був позбавлений цієї функції. Вона з'явилася знову в 2016 році в моделі Galaxy S7. Восени 2016 року Apple представила iPhone 7, який також має захист від води.