07:43 / 11.03.2017 Наука и техника

Автомобілі Ford, які перемогли в перегонах у Ле-Мані, відтворені в конструкторі LEGO

Створення цієї іграшки назрівало 50 років, і вона може спрямувати вашу дитину на шлях до того, щоб стати легендою перегонів. Легендарний Ford GT40 і новий Ford GT, які стали переможцями 24-годинних перегонів у Ле-Мані в 1966 і 2016 роках, отримали нове життя в конструкторі LEGO®.

До нової серії LEGO Speed Champions входять обидва автомобілі, а також фігурки водіїв, картатий прапор і навіть кубок, що дозволить з легкістю відтворити ці історичні перемоги, Про це "Багнету" повідомили в компанії "Віннер Імпортс Україна, Лтд".   

"Багато членів моєї команди виросли на історіях про легендарну історичну перемогу Ford у 1966 році, а перший захоплюючий досвід будівництва і конструювання отримали завдяки конструктору LEGO", — пояснив Дейв Перікек (Dave Pericak), головний директор Ford Performance. "Цей набір — ефективний спосіб розповісти нашу ле-манську історію і, можливо, надихнути гонщиків, інженерів і конструкторів майбутнього".

У минулому році компанія Ford здобула перемогу на перегонах у Ле-Мані після свого повернення на арену, яка 50 років тому стала свідком абсолютної історичної перемоги — здобуття трьох призових місць. Чотири гоночні автомобілі Ford GT також повернуться до Ле-Ману на перегони 2017 року. Компанія LEGO Group тісно співпрацювала з конструкторськім відділом і командою з ліцензування компанії Ford над кожною деталлю автомобіля-переможця 1966 року та нового гоночного авто Ford GT.

"Це був проект мрії, робота над ним була вкрай напруженою. Ford GT40 — один за найлегендарніших гоночних автомобілів в історії, а новий Ford GT просто неймовірний", — заявив Крейґ Каллум, керівник відділу дизайну серії LEGO Speed Champions. "Створюючи цей комплект для дітей, ми не забували і про дорослих шанувальників, оскільки знаємо, що ці моделі прискіпливо досліджуватимуть на відповідність оригіналам".

Каллум, який у вільний час бере участь у перегонах на переробленому старому авто Ford Model A і розпочинав кар’єру як конструктор повнорозмірних автомобілів, допомагав у розробці десяти прототипів, з яких вибрали фінальну версію кожної моделі, при цьому всі вони складаються з деталей конструктора LEGO.

Ви можете подивитися, як Каллум збирає новий комплект за рекордний час: