11:08 / 27.02.2017 Наука и техника

Концепція з автоматичним керуванням Autolivery демонструє ідею екологічно чистого "міста майбутнього" від Ford

Більше п'ятдесяти років фургони відігравали ключову роль у сфері доставки вантажів. Дрони стали сучасним явищем. Проте, згідно з баченням "Міста майбутнього" компанії Ford, разом вони здатні покращити мобільність на території міст. Про це "Багнету" повідомили в компанії "Віннер Імпортс Україна, Лтд"

Фургони з автоматичним керуванням можуть швидко й ефективно перевозити будь-які товари, від харчових продуктів до терміново потрібних медичних препаратів, наземними шляхами, тоді як дрони здатні піднятися в повітря на кінцевому етапі подорожі, щоб дістатися до точок призначення, недоступних для автомобілів, наприклад, на верхніх поверхах багатоповерхових будинків або там, де важко, непрактично або небезпечно паркуватися.

Про те, як працює концепція Autolivery, яка використовує електричні фургони з автоматичним керуванням і дрони для збирання і доставки товарів та пакунків у межах міста, можна дізнатися за допомогою шоломів віртуальної реальності на Світовому мобільному конгресі в Барселоні, однієї з найбільших у світі виставок мобільної індустрії. Компанія Ford пропонує таку можливість в рамках презентації свого бачення "Міста майбутнього".

Зацікавленим буде продемонстрована змодельована ситуація підготовки до званої вечері, під час якої один з інгредієнтів виявляється відсутнім. Проте його швидко замовляють, вчасно доставляють і додають до страви за рецептом. Згідно з найновішими даними, протягом 2016 року водіям в європейських містах доводилося просиджувати в заторах на дорогах майже 91 годину. Служба Autolivery демонструє, як нові технології можуть покращити життя власників "розумних" будинків з мережевими можливостями, а також допомогти прокласти шлях до екологічно чистого майбутнього. *  

"Компанія Ford зацікавлена в тому, щоб ламати стереотипи та створювати інноваційні рішення, які ставлять інтереси людей на перше місце, допомагають економити час, гроші, нерви, а також спрощують орієнтування в містах і покращують рівень життя, — пояснив Кен Вашингтон (Ken Washington), віце-президент підрозділу наукових досліджень та передового проектування Ford Motor Company. — Хоча втілення продемонстрованого сьогодні сюжету наразі неможливе, Autolivery показує, як наші поточні дослідження в галузі мобільності здатні покращити наше життя в екологічно чистому „Місті майбутнього“".

Ідея "Міста майбутнього" передбачає подолання проблем мобільності на території міста, зокрема, заторів на дорогах і забруднення повітря, що допоможе полегшити пересування вже сьогодні та в майбутньому. Дороги можна перетворити на зелені зони та парки, що забезпечить підвищення якості життя та рівня здоров’я суспільства. Компанія регулярно запрошує долучатися працівників, підприємців та компанії-стартапи до роботи над інноваційними розробками під час різноманітних хакатонів і змагань. Концепцію Autolivery розробили дизайнери компанії Ford Евішік Банг (Euishik Bang), Джеймс Куо (James Kuo) і Челсі Лау (Chelsia Lau) з Шанхаю, які взялися за виконання завдання конкурсу Last Mile Mobility Challenge — створити рішення для забезпечення мобільності на території міста.

"Суть в тому, щоб зробити життя в містах простішим. Збагачення арсеналу електричних і автономно керованих транспортних засобів дронами, які дозволяють швидко і легко відправляти та отримувати посилки, здатне покращити життя кожного", — пояснив Банг. Інші розробки для конкурсу Last Mile Mobility Challenge, продемонстровані на Світовому мобільному конгресі — електрична рухома платформа Carr‑E і розкладний електричний трицикл TriCiti.

До 2021 року компанія Ford планує створити повністю автономний автомобіль 4 рівня за класифікацією SAE для комерційного використання службами перевезень, наприклад, для спільних поїздок за домовленістю, перевезень за викликом або доставки посилок. Також очікується стабільне зростання попиту на електрифіковані транспортні засоби: за наступні 15 років їх кількість перевищить кількість бензинових екземплярів. Спільні режими транспортування продовжать набувати популярності, а системи зв’язку між транспортними засобами та інфраструктура надалі розвиватимуться.

"Ми ставимо перед собою складне завдання — зрозуміти, як люди живуть, працюють і пересуваються на території міст, і використати ці знання для наших досліджень в галузі технологій і рішень забезпечення мобільності", — заявив Вашингтон.