11:36 / 03.02.2017 Наука и техника

Ford GT демонструє найкращі показники максимальної швидкості та часу проходження кола за всю історію автомобілів Ford

Демонструючи найвищі на сьогодні показники потужності серед усіх двигунів EcoBoost, цілком новий Ford GT поєднує продуктивність з аеродинамічними характеристиками й передовою активною динамічною системою, що дозволяє йому досягнути швидкості 348 км/год і завоювати звання найшвидшого автомобіля Ford в історії. Про це "Багнету" повідомили в компанії "Віннер Імпортс Україна, Лтд".

Ford GT вшановує своє славне минуле, пов’язане з перегонами, і створює автомобіль, оптимізований для досягнення найвищих результатів на треку. У 2016 р., під час випробувань на етапі розробки, Ford GT перевершив показники автомобілів McLaren 675LT і Ferrari 458 Speciale на канадському треку Calabogie Motorsports Park.

Усі авто підготували до заїзду — замінили робочі рідини, встановили нові шини й оптимально налаштували підвіски. За кермо кожного сідав той самий професійний водій, умови траси були ідентичні.

ЧАС НА ТРЕКУ — кільцева гоночна траса CALABOGIE MOTORSPORTS PARK

Ford GT:                    2:09,8

McLaren 675LT:        2:10,4

Ferrari 458 Speciale: 2:12,9

«Уся суть Ford GT – в потужності, — пояснив Радж Наїр (Raj Nair), віце-президент із глобального розвитку та головний технічний директор Ford. – Нам вдалося значно знизити масу завдяки використанню вуглеводного волокна для архітектури Ford GT. Далі ми «повернули» частину зекономленого у вигляді систем і технологій, які забезпечують підвищення потужності, особливо в плані активних динамічних характеристик. І як наслідок отримали ще швидший автомобіль».

Новий потужний 3,5-літровий двигун V6 для автомобілів Ford GT, який за американськими стандартами організації SAE увійшов до класу з потужністю 647 к.с. і крутним моментом 746 Н*м (550 фунтів/фут), забезпечує найвищу в історії потужність серед двигунів EcoBoost, а це означає, що Ford GT є найшвидшим у світі автомобілем з синім овалом на решітці. Двигун EcoBoost V6 пропонує широкий діапазон потужності, виробляючи 90 % пікового крутного моменту з 3 500 об/хв.

«Ми очікували, що двигун EcoBoost V6 прекрасно працюватиме з Ford GT, як з точки зору потужності, так і з точки зору аеродинамічних характеристик, — заявив Дейв Перікек (Dave Pericak), головний директор Ford Performance. — Ми випробовували і розробляли цей силовий агрегат на базі гоночного прототипу Дейтони, який два сезони брав участь в чемпіонатах Міжнародної асоціації автоперегонів, а в минулому сезоні змагався з Ford GT. Ми надзвичайно задоволені його роботою, як на треку, так і на дорозі».

Суха маса Ford GT становить менше, ніж 1 400 кг, завдяки чому цей спортивний суперкар займає позицію між двома своїми головними конкурентами — McLaren 675LT і Ferrari 488. За американськими стандартами питома потужність цього двигуна становить 2,14 кг на одну кінську силу.

Активні динамічні системи — для підвіски й аеродинаміки — створені длязабезпечення оптимальної притискної сили, опору і стабілізації автомобіля на будь-якій швидкості, завдяки чому він стає ще швидшим і безпечнішим для водіїв будь-якої кваліфікації.

Ford GT — винятково ефективний спортивний суперкар, який зарекомендував себе завдяки класовим перемогам у Ле-Мані та на численних треках в минулому сезоні змагань МАА і МАФ. Серійний варіант має багато спільного з гоночним, а також оснащений додатковими передовими функціями для підвищення аеродинамічних характеристик та покращення роботи підвіски, які підносять потужність авто на новий рівень.