14:53 / 07.11.2016 Наука и техника

Ford Performance презентував новий гоночний автомобіль Mustang GT4

Підрозділ Ford Performance презентував цілком новий, повністю готовий до виходу на трасу гоночний автомобіль Mustang, готовий до змагань по всьому світу — Ford Mustang GT4.

Mustang GT4, представлений на виставці SEMA 2016 у Лас-Вегасі, спільно розроблений і створений підрозділом Ford Performance і Multimatic Motorsports для участі у спортивних автоперегонах по всьому світу, зокрема, чемпіонаті МАА Continental Tire SportsCar Challenge, Pirelli World Challenge GTS/GT4 і Європейському кубку GT4. Розробники черпали натхнення в моделі Ford Shelby GT350R-C, яка здобула перемогу в чемпіонаті МАА Continental Tire SportsCar Challenge минулого місяця.

«Одночасно з постійним поширенням присутності бренду Mustang на світовому ринку ми також поширюємо адекватну присутність у світі автоспорту», — пояснив Девід Перікек (David Pericak), головний директор Ford Performance. «Mustang GT4 оснащений всім необхідним, щоб змагатися і перемагати на треках по всьому світу, і ми очікуємо, що він здобуде таку ж популярність серед гонщиків, як і його серійний брат серед звичайних покупців».

Mustang GT4 оснащений новим поколінням 5,2-літрових атмосферних гоночних двигунів V8, спеціально налаштованих для змагань GT4. Гоночні двигуни розроблені, затверджені та створені підрозділом Ford Performance спільно з компанією Roush Yates Engines.

Легка, компактна шестишвидкісна пелюсткова трансмісія Holinger забезпечує перевірену перегонами довговічність і безпосередню пневматичну активацію для швидкого, прямого і плавного перемикання передач. Силовий агрегат GT4 також оснащений лубрикаторною системою змащування, розробленими концерном ZF дводисковою гоночною муфтою і маховиком.

Шасі Mustang GT4 містить:

  • Амортизатори Dynamic Suspension Spool Valve (DSSV™) від компанії Multimatic, які забезпечують підвищену прогнозованість, точність, стабільність і абсолютний контроль над автомобілем.
  • Задній нижній важіль незалежної підвіски (розроблений спеціально для пружинно-гідравлічних амортизаторів) і передні/задні стабілізатори від компанії Multimatic.
  • Легкосплавні ковані колеса 18 х 11 дюймів від компанії Forgeline.
  • Ротори і супорти із шістьма поршнями від Brembo.

Серед вдосконалень аеродинамічних характеристик Mustang GT4, зокрема, заднє крило, конструкція якого розроблена в результаті досвіду, отриманого завдяки гоночній програмі Ford GT, передній подільник потоку повітря, вентиляція капоту, бамперні дефлектори та задній дифузор.

Салон Mustang GT4 оснащений каркасом безпеки, який повністю відповідає вимогам Міжнародної автомобільної федерації, та призначеним для перегонів пристроєм вимірювання швидкості.