10:30 / 29.03.2016 Наука и техника

Microsoft показала роботу системи візуалізації голограм співрозмовників (ВІДЕО)

Система дозволяє візуалізувати людей в 3D, які ведуть зйомку в іншому місці

Дослідницький відділ Microsoft розробив нову систему 3D-відео захоплення — "holoportation". Вона дозволяє 3D-візуалізувати людей, які ведуть зйомку в іншому місці, в реальному часі, повыдомляє Gazeta.ua.

В роботі система використовує серію 3D-відео камер, які спочатку знімають людину або предмет з різних ракурсів, а потім система з допомогою алгоритмів і шаблонів склеює повноцінне 3D-зображення, стискає, і передає його миттєво в будь-яке місце.

Це дуже сильно нагадує технології голограми, які можна бачити у фільмах і численних спробах здійснення таких задумів. Однак, за принципом дії нагадує програми на зразок Skype.

Розробники передбачили і можливість запису визуалізованого контакту. Після спілкування з людиною можна переглянути ще і ще найбільш цікаві моменти.

У відео, яке розміщене нижче, керівник дослідницького підрозділу спочатку розмовляє з одним з колег і навіть намагається "дати п'ять" йому. Після цього представник Microsoft "спілкується" сам з собою, а також розмовляє з дочкою, яка знаходиться на іншому майданчику. При цьому система може відтворювати трансляцію, дозволяючи в буквальному сенсі "увійти в спогади", зазначає головний герой демонстраційного ролика.