20:25 / 25.03.2016 Наука и техника

"ВКонтакте" змінює стрічку новин

Соціальна мережа "ВКонтакте" тестує новий формат стрічки новин, яка формується на підставі користувацьких переваг, як у соціальній мережі Facebook. Про це директор компанії Борис Добродєєв розповів в інтерв'ю "Комерсанту", повідомляє Gazeta.ua.

За словами гендиректора компанії Бориса Добродеева, перехід до алгоритмічного порядку формування стрічки неминучий, оскільки дозволяє "боротися з інформаційним шумом".

Нині, мовляв, користувачі "ВКонтакте" в середньому підписані "на кілька сотень джерел інформації". Це викликає перевантаження, і користувачі починають втрачати інтерес до ресурсу. Тому компанії доводиться розробляти інструменти, які дозволять визначати важливість інформації в стрічці і видавати оновлення в пріоритетному порядку.

При цьому "ВКонтакте" все ж залишить користувачам можливість зберегти хронологічний порядок формування стрічки.

"Зрештою, стрічка перетворюється в важко сприйманий потік публікацій, у якому, як правило, дуже складно знайти інформацію від своїх друзів, – каже Борис Добродєєв. – Це природний цикл життя стрічки новин. Зрозуміло, VK в курсі цієї проблеми, і зараз всередині компанії тестується алгоритмічна стрічка новин, яка має цю проблему вирішити".