16:20 / 17.03.2016 Наука и техника

З`явилась програма, що виявляє нетверезі твіти


Вчені з університету Рочестера винайшли програму, яка може ідентифікувати п'яних користувачів Twitter. Вона допомагає виявити, коли саме людина писала текст у стані алкогольного сп'яніння та де саме вона знаходиться. Про це повідомляє gazeta.ua.

Для створення алгоритму винахідники аналізували тисячі повідомлень з Нью-Йорку. Вони аналізували, в яких твітах присутні слова про вживання алкоголю та де саме вони відноситься до пияцтва. Зрештою, інформації виявилось достатньо, щоб виявляти, яке саме повідомлення у сервісі мікроблогів написано п'яною людиною.

Нині програма може з точністю лише 70% виявляти п'яні твіти. Але розробники вдосконалюють алгоритм роботи, і незабаром отримають усі інструменти для запуску програми точного ідентифікування алкоголіка у соцмережі. Крім того, можна визначити, які саме місця є найпопулярнішими для вживання міцних напоїв.

На цьому вчені з Рочестера зупинятися не планують. Вони взялися за розробку програми, яка точно визначить вік, стать та колір шкіри автора повідомлення. Таким чином, програма зможе по коротенькому тексту надати усю інформацію про людину.