16:35 / 17.03.2016 Наука и техника

LG збудує завод з виробництва вигнутих OLED-дисплеїв

Південнокорейська компанія LG готується побудувати власний завод з виробництва OLED-дисплеїв для наступного покоління. Про це було заявлено підрозділом LG Display Co ltd, повідомляє gazeta.ua.

У заяві компанії сказано, що старт масового виробництва намічений на першу половину 2017 року. Поки що невідомі точні дати будівництва і сума інвестицій.

Цей крок компанії LG обґрунтовує низка переваг OLED-дисплеїв над плазмовими і рк-матрицями, які повільно починають здавати позиції на ринку. OLED-технологія має менші габарити і вагу. Дисплей відрізняється порівняно низьким енергоспоживанням при однаковій яскравості зображення, а також володіє високою контрастністю. Цю технологію вже підтримують Samsung і Sony. Однак, відмінною рисою даної технології є можливість випуску вигнутих екранів. На цей фактор компанія робить великий акцент.

На початку 2016 року компанія заявили, що протягом року обсяг виробництва органічних світлодіодних дисплеїв збільшать в три рази. На цей крок компанію, швидше за все, підштовхнув факт того, що у виробництві OLED-дисплеї коштують в рази дешевше, ніж інші матриці.

ТЭГИ: