18:50 / 06.02.2016 Наука и техника

NASA анонсує перший політ найбільшої ракети

Агентство NASA анонсувало перший запуск своєї нової надважкої ракети NASA SLS (Space Launch System). Цей запуск пройде без участі астронавтів: ракета SLS доставить 13 мікросупутників формату Cubesat в околиці Місяця. Нова ракета почне з 13 маленьких супутників в 2018 році, повідомляє Газета.юа.

Місія EM-1 складатиметься з 4 супутників, які займуться пошуком водяного льоду, водню та вивченням інших деталей поверхні Марса. Cubesat займеться стеженням за пролітаючими повз Землі астероїдами. Ще один супутник спробує перевірити дріжджові культури на виживання у відкритому космосі. Ще три місця нададуть переможцям спеціального конкурсу супутників, і три кубсати належатимуть партнерам NASA з інших країн.

Після запуску SLS вийде на навколомісячну орбіту, після чого випустить супутники з капсули Orion. Наступні польоти ракети будуть уже пілотовані, хоча зараз також розглядається варіант використовувати SLS для відправлення автоматизованої місії до Європи у 2022 році. Потенційні цілі для пілотованих місій включають вихід на місячну орбіту, захоплення астероїда і перший політ на Марс.

ТЭГИ: