14:48 / 22.10.2015 Наука и техника

Автоконцерн VW перевіряє нові двигуни на маніпуляції

Концерн Volkswagen перевіряє, чи мали місце також маніпуляції з двигунами EA288 з нормою Euro-5, які вироблялись з 2012 року.

Скандал з маніпулюванням даними щодо дизельних двигунів концерну Volkswagen не вщухає. Як виявилось, ранні версії наступника скандального двигуна EA189 також могли були піддані маніпуляціям. 

Тепер Volkswagen також досліджує початкові варіанти використовуваного з 2012 року EA288 з нормою Euro-5, заявив речник концерну в четвер, 22 жовтня, повідомляється на dw.com. Водночас він не назвав, скільки автомобілів проходять дослідження.
Раніше Федеральне управління моторного транспорту Німеччини виключило те, що версії Euro-6 двигуна EA288 зіткнулись із проблемами. 

Двигун EA288 випускався з 2012 року спочатку з нормою Euro-5, а потім був прилаштований до стандарту Euro-6. Час переходу на новий стандарт був спочатку невідомим. За даними Федерального управління моторного транспорту, з вересня 2015 року Volkswagen випускає автомобілі з двигунами з нормою Euro-6, які не були піддані маніпуляціям.

Раніше автоконцерн Volkswagen припинив продаж в ЄС нових автомобілів, які опинились у центрі скандалу. Як заявили у VW 21 жовтня, дилери вже отримали відповідне повідомлення. Заборона стосується тільки автомобілів з двигунами ЕА 189 (класу Євро-5). У їхні бортові комп'ютери встановлено програмне забезпечення, яке дозволяє обходити екологічні стандарти.