15:14 / 19.10.2015 Наука и техника

П'ять причин не ставити ГБО на авто

Тож чому не варо ставити ГБО на автомобіль розбиралися kermo.info.

1: Якщо у Вас машина споживає 6-8 літрів на сотню, то при нинішніх цінах на паливо ви окупите ГБО не раніше ніж через 50.000 км. Це 2,5 роки їзди для середнього автомобіліста.

2: Установщики втрутяться в електричні ланцюги вашого автомобіля. Втрутяться в ланцюги сигналізації. Втрутяться в систему паливопостачання вашої ластівки!

3: Установка газу виведе з ладу бензонасос! І все одно механічний він у вас або електричний – він зламається в будь-якому випадку:

Якщо у Вас механічний бензонасос – то клапан відключення подачі палива можна поставити або перед ним (тоді насос буде працювати «на суху» і зітре клапана) або після нього (тоді насос буде постійно тиснути в закритий клапан і з ладу вийдуть мембрани і / або ущільнювачі насоса. До речі, в цьому випадку бензин видавлюватиметься через дренажний отвір просто на вулицю, а якщо дренажний отвір виявиться забитим, то через привід насоса в маслений картер двигуна, сильно погіршуючи при цьому змащувальні характеристики вашого масла і скорочуючи ресурс двигуна!).

4: Газовий балон дуже сильно порушить центр маси вашої машини, і ви це відразу відчуєте, не сумнівайтеся!

Багато хто думає, що це дрібниця 60-90 кг. додаткової ваги для автомобіля! Але ця вага додається в самому невдалому місці: за задньою віссю, згадайте як змінювався ваш автомобіль коли ви везли на ньому востаннє 2 мішки цукру або цементу – а тепер у вас постійно буде таке відчуття! А якщо ви посадите ззаду ще двох пасажирів, машина вже почне чіпляти глушником в тих місцях, де ви звикли жваво злітати з бордюрів.

5: Балон з’їдає величезну місце у вашому багажнику!

Звичайно, ви можете обдурити долю і поставити тороїдальний балон в нішу запасного колеса, АЛЕ! Такий балон дуже дорого коштує і вміщає дуже мало газу – набагато менше, ніж той балон, який стандартно встановлюють у вашу машину – та й брудну запаску Вам доведеться возити в багажнику все життя!

 

ТЭГИ: