23:35 / 09.03.2015 Наука и техника

Українські компанії подали заявки на участь у "Ле Бурже-2015"

Шість українських компаній подали заявки на участь у 51 Міжнародному авіакосмічному салоні "Ле Бурже-2015", який проходитиме в передмісті французької столиці з 15 по 21 червня.

Про це повідомили у прес-службі організатора салону Французького об'єднання підприємств аерокосмічної промисловості (GIFAS), передає Укрінформ.

"На даний час вже зареєструвалося шість компаній, які представляють українські підприємства та конструкторські бюро різних форм власності", - зазначив представник GIFAS.

За його словами, унікальні доробки в Ле Бурже планують представити Державне підприємства "Антонов", Запорізьке акціонерне товариство "Мотор Січ", Державне підприємство "Івченко-Прогрес", Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім.О.М.Макарова", Державне конструкторське бюро "Південне" ім. М.К.Янгеля та Публічне акціонерне товариство "ФЕД". Співрозмовник агентства зауважив, що прийом заявок учасників авіасалону ще не завершений, тому, за його словами організатор очікують запити від інших традиційних експонентів з України.

Загалом, за словами представника GIFAS, 95% виставкових площ були зарезервовані упродовж п’яти місяців після оголошення про відкриття оренди павільйонів. Загалом очікується участь щонайменше 2200 компаній-виробників. "Усі світові виробники літаків вже підтвердили свою присутність на Ле Бурже-2015", - додав співрозмовник агентства. За його словами, головні акценти 51-го Міжнародного авіакосмічного салону будуть приділятися екологічним проблемам, захисту довкілля та питанням ринку занятості і навчання молоді.

За оцінками експертів, цьогорічний Міжнародний авіакосмічний салон Ле Бурже має активізувати конкуренцію між виробниками як літаків, так і комплектуючих, систем ППО та інших авіаційних та космічних систем з Європи і США. Очікується, що світові конструктори і виробники позиціонуватимуть власні розробки безпілотних літальних апаратів (БПЛА), протиповітряних систем, нові радіолокаційні станції тощо. Основні гравці авіакосмічного ринку максимально намагатимуться використати можливості Ле Бурже, щоб просувати на світових ринках власну продукцію.

Нагадаємо, два роки тому найбільше світове авіашоу побило власний рекорд, на третину перевершивши власні фінансові здобутки. Справжньою зіркою авіасалону стала українська експозиція. Українські підприємства авіаційної та космічної промисловості успішно представили в Ле Бурже свою продукцію та власний авіакосмічний потенціал. 50-й авіасалон став віхою для світового позиціонування українських літаків сімейства "Антонов". В Ле Бурже вперше було представлено реактивний пасажирський літак Ан-158, який поряд із Ан-148 випускається серійно. Загалом до першої п'ятірки літаків, що відкрили авіашоу в паризькому передмісті увійшли, крім французьких та європейських літаків, два українських повітряних судна - пасажирський Ан-158 та транспортний Ан-70. Упродовж тижня українські літаки виконували програми демонстраційних польотів у французькому небі.