19:25 / 10.02.2015 Наука и техника

Новий комп'ютер-гібрид з'явився в продажу (ФОТО)

Відбулась презентація цікавого комп’ютера-клавіатури. Сама система працює на Android 4.4, а все "залізо" машини поміщено в клавіатуру.

Відбулась презентація оригінального комп’ютера-клавіатури під назвою OneBoard Pro. Сама система працює на Android 4.4, а все "залізо" машини поміщено в клавіатуру.
Модель виявилась досить унікальною. Цікаве рішення нагадує користувачам про Commodore 64 і Spectrum. Комп’ютер досить компактний, і можна подумати, що це скоріше сувенірна іграшка, ніж повноцінний пристрій. Проте технічні характеристики пристрою перебувають на несподівано високому рівні.

Отже, апарат містить:
основний чотириядерний процесор Rockchip RK3288 з частотою 1,8 ГГц та відеопроцесор Mali-T764 з підтримкою DirectX11;
оперативна пам’ять - 2GB DDR3, що для подібного комп’ютера немало;
вбудованої пам’яті всього 16 гігабайт, зате є роз’єм для microSD-карток, що дозволяє істотно розширити можливості комп’ютера.
Пристрій підтримує бездротовий зв'язок 802.11 b/g/n Wi-Fi та Bluetooth 4.0.
Відеовхід/вихід типу HDMI,та окремо відеовхід типу DVI.
Оснащений двома USB 2.0. Комп’ютер важить близько 2.76 кілограма, що для подібного невеликого пристрою вельми пристойно. Габарити апарату — 332 х 178 х 40 мм.
Електроживлення забезбечує адаптер розрахований на 5V/2A.
Модель обладнана LED-підсвіткою, причому не тільки клавіш, але і всіх роз’ємів, так що потрібний дріт можна буде без зусиль вставити в гніздо навіть у повній темряві. Пристрій можна приєднати до традиційного комп’ютера і використовувати в якості стандартної клавіатури.

У зарубіжних магазинах, де новинка вже представлена, комп’ютер-гібрид коштує не надто дешево — близько трьохсот доларів. Але, якщо постаратися, можна знайти цей пристрій за більш доступною ціною. На деяких китайських майданчиках за нього просять близько 208 доларів.