23:14 / 05.03.2024 Наука и техника

Маск більше не найбагатша людина світу

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Засновник Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною у світі, оскільки акції компанії Ілона Маска Tesla Inc. впали більш ніж на 7%. Про це повідомляє Bloomberg.

У виданні зазначають, що, за підрахунками, наразі статки Маска становлять 197,7 млрд доларів, водночас статки Безоса дорівнюють 200,3 млрд доларів.

Останній раз Джефф Безос займав титул найбагатшої людини за версією Bloomberg у 2021 році.

Колись розрив у статках між Маском і Безосом сягав неймовірних 142 млрд доларів. Наразі він скоротився через акції Amazon і Tesla, оскільки вони демонструють протилежну динаміку.

Якщо акції Amazon з кінця 2022 року зросли більш ніж удвічі, то акції Tesla впали приблизно на 50% порівняно з піком у 2021 році.

BAGNET нагадує, що навколо Ілона Маска відбувалась “дивна динаміка”, оскільки його компанію звинувачували в допомозі росії та продажі Starlink.

Українські війська вперше зафіксували використання росією на передовій терміналів супутникового зв’язку Starlink кілька місяців тому.

Однак Ілон Маск заперечив причетність до цього ані прямо, ані опосередковано.

Також, Маск заявив, що ті, хто очікує на українську перемогу, “живуть у світі фантазій”, й висловився, що “немає жодного шансу”, що президент рф володимир путін може програти у війні з Україною.

Підготував: Сергій Дага