12:37 / 20.02.2024 Наука и техника

Meizu припиняє розробку та випуск смартфонів

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Компанія Meizu, яку придбав холдинг Geely, оголосила, що припинить розробку та випуск мобільної техніки. Смартфони Meizu 21 Pro, Meizu 22 і Meizu 23, які перебувають у процесі створення, випущені не будуть, роботу над ними зупинено.

Рішення про трансформування бренду глава Xingji Meizu Group Шень Цзиюй пояснив змінами на ринку смартфонів. За його словами, споживачі стали рідше, в середньому раз на 51 місяць, міняти гаджети.

Тим часом інновації в галузі смартфонів перетворилися на "гонку озброєнь" за безліччю параметрів - більше пам'яті, більше датчиків, швидша зарядка. Одночасно загострилася боротьба за клієнта - у хід ідуть тролінг і пошук недоліків конкуруючих продуктів.

У майбутньому Meizu зосередиться на розробці продуктів на основі штучного інтелекту (ШІ). На 2024 рік заплановано прем'єру фірмової мобільної операційної системи з технологіями ШІ, а також презентацію першого апаратного продукту на основі ШІ.

Нагадаємо, компанія Meizu була заснована в 2003 році, але згодом опинилася в тіні конкурентів - Xiaomi та Huawei. У 2022-му компанія Hubei Xingji Shidai Technology, створена засновником автовиробника Geely Еріком Лі, купила 79% акцій виробника смартфонів Meizu, щоб використати напрацювання фірми у своїх автомобілях.

Підготував: Сергій Дага