14:31 / 29.01.2024 Наука и техника

Quantum-Systems починає постачання в Україну 100 дронів Trinity

Фото: Дрон Trinity/German Aid to Ukraine

Німецький виробник дронів Quantum-Systems розпочав постачання 100 дронів Trinity різних моделей для України. Про це повідомляє Deaidua.

"Компанія, яка особливо інтенсивно займається оборонною кампанією України, фактично дарує ці безпілотники. Quantum-Systems також постачає в Україну сотні БПЛА Vector від імені уряду Німеччини", – йдеться у повідомленні.

У повідомленні нагадали, що про постачання безпілотників оголосили ще у вересні 2023 року під час зустрічі генерального директора-засновника Quantum-Systems Флоріана Зайбеля та мера Києва Віталія Кличка на саміті Інституту Стерна Стюарта.

Також, у листопаді минулого року представник компанії підтвердив, що вони планують навчати українських солдатів на цих картографічних БПЛА в січні 2024 року.

За даними ресурсу, українські оператори вже завершили тренінг для підготовки інструкторів на Trinity в Україні.

Як повідомляв BAGNET, що політичне та військове керівництво Греції погодилось передати Україні "застарілі" системи озброєння, після того, як США схвалили продаж Греції винищувачів F-35.

Зазначається, що на озброєнні країни перебувають системи ППО "Тор", "Оса", С-300, а також зенітні установки ЗУ-23−2 і боєприпаси до всіх перерахованих систем озброєння.

Підготував: Сергій Дага