14:50 / 17.01.2024 Наука и техника

Google надасть українським держслужбовцям 5 тисяч цифрових ключів безпеки, – Федоров

Фото: t.me/s/zedigital

Google надасть українським державним службовцям 5 тисяч цифрових ключів безпеки. Про це Михайло Федоров повідомив у Telegram.

Ці ключі допоможуть захистити дані державних службовців від кібератак.

"Дякую віцепрезидентам компанії Карану Бхатії та Аннет Кробер-Ріель. Цифрові ключі замінюють традиційні паролі фізичною перевіркою, що значно посилює безпеку облікових записів. Це допоможе захистити критичні операції. Щоб урядовцям було легше працювати із цифровими ключами, Google проведе для них тренінги", — йдеться у дописі міністра.

Крім того, Google та Україна планують співпрацювати над семінарами з кібербезпеки. Ці семінари допоможуть обмінятися досвідом і розробити нові стратегії для захисту даних.

"Google послідовно підтримує Україну. Компанія передала 50 тисяч ноутбуків для вчителів, виділила грант у 2 млн доларів на перезапуск платформи "Дія.Освіта" й запустила безоплатні курси для українського бізнесу. Далі працюємо в напрямі хмарних технологій та кібербезпеки — це основа для підтримки цифрової інфраструктури", — розповів урядовець.

Як повідомляв BAGNET, раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні цього року може бути вироблено навіть більше, ніж мільйон дронів.

Підготував: Сергій Дага