15:47 / 12.12.2023 Наука и техника

Honda відкликає мільйон машин через проблеми у паливній системі

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Honda відкликає 1,1 мільйона машин через відмову паливного насоса. Автовиробника сильно підвів постачальник комплектуючих. Про це пише "Авто24".

Японська корпорація підтвердила, що у групі ризику 25 моделей для внутрішнього ринку, випущених із червня 2017 року до вересня 2020 року. На всіх автомобілях встановлений дефектний паливний насос Denso: через неякісний полімер подача бензину може бути обмежена, що призведе до зупинки двигуна. Керівник Denso вже вибачився перед партнерами та клієнтами.

Паливний насос Denso

Honda заявила, що несправність паливного насоса стосується 1 138 046 машин, причому в списку є 204 спорткара NSX, ввезених в Японію зі США. Інші моделі масовіші: у групі ризику майже всі легковики для внутрішнього ринку, у тому числі кей-кари. У компанію Honda встигли звернутися зі скаргами 422 покупці.

Через паливні насоси Denso постраждала не тільки Honda: з березня 2020 року відгуки були змушені ініціювати Toyota, Daihatsu, Mazda і Subaru. Загалом довелося відремонтувати 3,83 мільйона машин, зібраних у Японії для внутрішнього та експортних ринків. Обійшлося без наслідків: випадків подій та травм не зафіксовано.

Для Honda грудневий відгук став другою глобальною кампанією за місяць: наприкінці листопада корпорація визнала дефект атмосферних двигунів V6 у чверті мільйона машин для ринку США.

Підготував: Сергій Дага