15:09 / 22.11.2023 Наука и техника

Вибухи й атака роботів: співробітники Tesla поскаржилися на масові травми на роботі

Фото: Unsplash

Співробітники Tesla поскаржилися на небезпеку роботи в компанії. За словами працівників, були вибухи та роботи, які нападали на людей, пише видання The Verge.

Дані про травми та нещасні випадки з’явилися у звіті Tesla для держави. Так, на заводі компанії в Техасі, за 2022 рік постраждав кожен 21-й робітник.

Моторошний інцидент трапився і 2021 року – тоді інженер підійшов до маніпулятора, але зазнав удару і був притиснутий до стіни роботом, який виконував рухи за вказівкою програми. Свідки заявили, що у співробітника пішла кров зі спини та рук, і після аварійного вимкнення робота він упав і залишив калюжу крові на підлозі.

У серпні 2022 року нога робітника потрапила під візок, і за кілька днів інший працівник отримав травму голови.

Уже на початку 2023 року одного з працівників Tesla відкинуло після вибуху на літієвому відділенні фабрики. Він дістав струс мозку. Неясно, чи доповіли про це владі, але інспекція не проводила перевірку щодо цього інциденту.

Відомо, що і в іншій компанії Ілона Маска є проблеми з безпекою. Наприклад, мільярдер приховує масове травмування співробітників SpaceX. З 2014 року було понад 600 випадків травм працівників, і все через амбітні плани мільярдера.

Підготував: Сергій Дага