13:53 / 31.10.2023 Наука и техника

Маск вирішив зробити з соцмережі "X" сайт знайомств і цифровий банк, - ЗМІ

Фото: GettyImages/Global Images Ukraine

Ілон Маск хоче перетворити соцмережу "X" (Twitter) на "повноцінний сайт для знайомств" та цифровий банк. Про це повідомляє Business Insider з посиланням на учасників корпоративних зборів, організованих бізнесменом 26 жовтня в онлайн-форматі.

Мільярдер не уточнив, як саме збирається переформатувати "X" на сайт для знайомств і які зміни у соцмережі планується для цього зробити.

За словами одного зі співрозмовників, власник "X" "хоче, щоб люди платили за все", і розраховує, що X зможе функціонувати як банк до 2024 року.

Представник "X" жодним чином не прокоментував інформацію про плани власника соцмережі.

В одному з інтерв'ю Маск натякав, що також додасть до соцмережі платіжну систему, і така інтеграція зробить "X" "половиною глобальної фінансової системи".

Також, обіцяв Маск, користувачі матимуть змогу отримувати виплати за відвідування свого профілю незалежно від кількості передплатників, які тепер називатимуться глядачами.

А ще у Twitter зросте максимальна тривалість відео (до 10 годин), з'явиться можливість вести живі стріми на базі Apple TV і публікувати довгі матеріали з використанням медіазасобів - статті та навіть книги. 

BAGNET нагадує, Ілон Маск придбав Twitter восени 2022 року за $44 млрд. У квітні 2023-го Twitter Inc. поглинула компанія X Corp. зі штаб-квартирою у Неваді.

У червні Маск оголосив, що Twitter буде офіційно перейменований на "X", а через місяць соцмережа змінила логотип. 

Минулого тижня у "Х" з'явилися аудіо- та відеодзвінки.

Підготував: Сергій Дага