13:15 / 04.10.2023 Наука и техника

Французька компанія будуватиме ударні дрони спільно з держпідприємством "Антонов"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Французька компанія Turgis & Gaillard підписала договір про спільне виробництво зменшеної та дешевшої версії дрона Aarok MALE з українським держпідприємством "Антонов".

Як зазначає видання La Tribune, угоду уклали минулого тижня, коли до Києва приїздив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Президента та засновниця компанії Turgis & Gaillard Фанні Тюржі зазначила, що безпілотник "має злетіти в Україні наступного року".

Зараз сторони мають узгодити свої дії на промисловому й експлуатаційному рівні, щоб почати виробництво. Також ще треба визначитися з місцем виробництва та яке французьке й українське обладнання обрати.

Що відомо про дрон Aarok MALE?

Безпілотник середньої висоти та великої витривалості Aarok MALE представили в червні цього року на виставці в Парижі. Медіа писали, що це найбільший ударно-розвідувальний дрон в історії Франції. Його вага — 2,5 тонни, він здатен нести 3 тонни навантаження, але це з урахуванням палива, ракет і розвідувальної електроніки. Максимальна швидкість дрона — 463 км/год. Він може літати протягом 30 годин.

Підготував: Сергій Дага