14:50 / 13.09.2023 Наука и техника

Підприємство "Антонов" створило центр для виробництва безпілотників

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Українська компанія "Антонов" диверсифікує бізнес із виробництва вантажних літаків та посилює виробництво дронів. Про це пише Reuters із посиланням на закриту презентацію "Укроборонпрому".

"Новий центр безпілотників "Антонова" відкрито "з метою розширення можливостей виробництва безпілотних комплексів та надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з точки зору експертизи та послуг", – вказано у повідомленні.

Зазначається, що центр пропонує експериментальні аеродинамічні дослідження, створення повнофункціональних тренажерів для навчання операторів дронів і розробку стандартів компонентів. Загалом він має 26 функцій.

Також у виробництві безпілотників дальньої дії для ударів углиб території росії допоможе досвід "Антонова" в галузі вантажних літаків.

Під керівництвом "Укроборонпрому" підприємство раніше вже проєктувало і виготовляло безпілотники, включно з моделлю "Горлиця".

Видання пише, що не зважаючи на те, що виробництво вантажних літаків триватиме, новий центр безпілотників міг би краще задовольнити військові потреби України зараз і дати інженерам підприємства більше роботи.

BAGNET нагадує, що 1 серпня в Україні розпочалося виробництво дронів-камікадзе оперативно-стратегічного значення "Рубака", які здатні долати відстань до 500 км.

Крім того, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що до кінця року Україна запустить виробництво снарядів стандарту НАТО.

Підготував: Сергій Дага