12:56 / 01.09.2023 Наука и техника

У ЗМІ з’явилося припущення, чим саме Україна могла атакувати ворожу ціль на відстані в 700 км

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Україна успішно застосувала власну далекобійну зброю, уразивши ціль на відстані 700 км. Найімовірніше йдеться про безпілотник. Про це пише видання Defense Express.

Вчора, 31 серпня, президент України Володимир Зеленський повідомив про вдале застосування далекобійної зброї, яка може атакувати ворожі цілі на відстані в 700 км.

"Цілком можливо, що коли глава держави говорив про ціль на дальність 700 км, то цілком міг мати на увазі саме нещодавній наліт на рашистський аеропорт в Пскові, який обійшовся ворогу втратою мінімум чотирьох військово-транспортних літаків Ил-76, які для росіян буквально на вагу золота через низькі темпи виробництва", – йдеться у матеріалі видання.

У всякому разі, видання припускає, що на щоденній селекторній наразі за участі президента України могли обговорюватись саме нещодавні події з "бавовною" на території рф.

Defense Express пише, що варіант із модернізованим комплексом "Нептун" можна навіть не розглядати. Поки що він може атакувати цілі на відстані 400 км, а для збільшення зони ураження його потрібно ще модернізувати.

"А щоб такою ракетою можна було ударити по Москві, то потрібно вийти на дальність стрільби в 500 км та більше, в результаті робіт по подальшій модернізації. Відповідно, лишаються безпілотники. Але тоді ми входимо в площину ще більшої таємничості та невідомості", – пише видання.

Західні ЗМІ раніше повідомляли, що Україна веде розробки своїх безпілотників, які могли б атакувати цілі на відстані в 1000 км.

Виходячи з відкритих джерел Defense Express пише, що зупинитися можна на двох уже відомих варіантах, а саме дронах "Бобер" і "Морок". Таким чином видання вважає, що українські конструктори могли створити далекобійний дрон-камікадзе, який за характеристиками виявився кращим за іранський "шахед".

Підготував: Сергій Дага