13:34 / 24.08.2023 Наука и техника

У соцмережі Цукерберга Threads з'явилася web-версія

Фото: Соцмережа Threads від Meta

Соціальна мережа Threads від Meta запустила web-версію програми. Про це повідомив глава Meta Марк Цукерберг.

Раніше у браузері можна було подивитися лише профіль окремого користувача, а при спробі взаємодії з ним демонструвався QR-код для завантаження мобільного додатка.

Web-версія Threads стане доступна для всіх користувачів найближчими днями. Можна буде публікувати нові пости, переглядати стрічку та писати повідомлення.

Інтерфейс web-версії повторює мобільний, однак деякі елементи навігації поміняли місцями. У веб-версії досі не можна буде відредагувати свій профіль або надіслати особисте повідомлення до Instagram.

Раніше Threads анонсувала нові функції репостів: тепер користувачі матимуть змогу бачити їх як у хронологічній стрічці, так і на окремій вкладці. Також соцмережа додала можливість переглядати пости, які сподобалися користувачеві.

Threads є клоном Twitter, у якого на липень 2022 року було 237,8 млн користувачів. У Threads користувачі можуть спілкуватися, знаходити блогерів з Instagram та листуватися з ними, а також ділитися ідеями та творчістю.

Threads є частиною Instagram, і через прив'язку профілів не можна буде видалити лише один з облікових записів.

Вихід Threads супроводжувався неоднозначними діями мережі Twitter, яка обмежила кількість доступних для перегляду твітів, а також заборонила перегляд Twitter незареєстрованим користувачам.

BAGNET нагадує, раніше саме бажання Meta зробити свій клон Twitter призвело до переговорів про можливий поєдинок між головою Meta Марком Цукербергом та власником Twitter Ілоном Маском.

Підготував: Сергій Дага