22:09 / 02.07.2023 Наука и техника

Twitter закривав доступ до контенту користувачам без облікового запису

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Соцмережа відтепер вимагатиме від користувачів мати обліковий запис у соцмережі, щоб переглядати твіти. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, тим, хто намагатиметься переглянути контент на платформі "Твіттер", буде запропоновано створити обліковий запис або увійти в існуючий, щоб побачити дописи.

Власник компанії Ілон Маск назвав це "тимчасовим надзвичайним заходом".

За його словами, сотні організацій збирали дані в соцмережі, що негативно впливало на роботу користувачів.

Раніше Маск уже висловлював невдоволення тим, що фірми з розробки штучного інтелекту, такі як OpenAI, використовують дані компанії для навчання своїх великих мовних моделей.

"Ми обов’язково подамо в суд на тих, хто вкрав наші дані, і з нетерпінням чекаємо зустрічі з ними в суді, який відбудеться (за оптимістичними розрахунками) через 2-3 роки", – сказав Маск.

У травні адвокат Маска Алекс Спіро у листі на ім’я генерального директора компанії "Майкрософт" Сатьї Наделли закликав технологічного гіганта провести аудит використання контенту Твіттера, заявляючи про порушення угоди про використання даних соцмережі.

Твіттер також почав стягувати з користувачів плату за доступ до свого інтерфейсу прикладного програмування (API), який використовується сторонніми додатками та дослідниками.

Підготував: Сергій Дага

ТЭГИ: