12:49 / 30.06.2023 Наука и техника

Оцінки продажів на червень: Tesla йде до нових квартальних рекордів у Китаї та США

Щотижня з Китаю надходить інформація про нещодавно укладені поліси автострахування, з чого можна зробити висновки про цифри продажу окремих брендів, а для Tesla, незважаючи на сильну місцеву конкуренцію, у червні це виглядає великою кількістю і, отже, новий рекорд загалом за другий квартал. З іншого боку, США навіть після закінчення періоду доводиться задовольнятися оцінками, оскільки Tesla не публікує дані країнам. Але звідти вже є прогноз Q2 і це теж говорить про рекорд. За темою: купити Теслу в Україні можна тут!

Рекорди другого кварталу для Tesla у США та Китаї

Дані Tesla в США є частиною огляду автомобільного ринку до середини 2023 року, опублікованого дослідницькою фірмою Cox Automotive у вівторок. Відповідно до цього, загальний обсяг продажів за перші шість місяців був несподівано високим і, ймовірно, становив 11,6% порівняно з січнем-червнем 2022 року і становив 7,65 млн одиниць. За словами Кокса, очікується, що продаж чисто електричних автомобілів збільшиться приблизно на 40 відсотків і складе майже 500 000 одиниць, причому близько 329 000 надійшли тільки від Tesla.

Після 161 630 продажів Tesla у США за перші три місяці 2023 року це означатиме, що вони виросли ще на 3,6% у другому кварталі до 167 507, що є найвищим показником за всю історію. Різниця з попереднім кварталом лише помірна, але порівняно з другим кварталом 2022 року, за словами Кокса, зростання на 26,7% є найсильнішим серед усіх брендів. Нижчі ціни, особливо у Tesla, сприяли подальшому зростанню.

З іншого боку, для Китаю місцева автомобільна асоціація CPCA повідомила про 82 500 продаж Тесла Model 3 та Тесла Model Y місцевого виробництва за квітень і травень разом, приблизно однакову кількість за обидва місяці. Однак у червні, згідно зі звітом CnEVPost, він має бути значно більшим, тому що тільки минулої неділі (25 червня) було застраховано 57 300 електромобілів Tesla в Китаї. Для всього другого кварталу це означатиме, що на той час буде продано близько 140 000 Tesla, що трохи більше, ніж у першому кварталі попереднього рекордного кварталу.

Продажі в Європі можуть знизитися

Згідно з звітом Reuters, China Merchants Bank очікує, що це призведе до 155 000 продажів за весь квартал, що є ще чіткішим рекордом Tesla на 13 відсотків більше, ніж у першому кварталі. Якби цей прогноз і прогноз Коксу для США здійснилися, Tesla продала б близько 322 500 електромобілів в обох країнах у період з квітня по червень, що приблизно на 30 000 одиниць або майже на 8 відсотків більше, ніж за три місяці до цього. Це означає, що глобальний рекорд у другому кварталі все ще можливий, навіть якщо продаж Tesla в Європі знизиться, як прогнозує приватний оглядач @ TroyTeslike.