13:15 / 18.05.2023 Наука и техника

Компанія Samsung представила армійські смартфони

Фото: Samsung Galaxy Tactical Edition/gizmochina.com

Компанія Samsung представила два нових смартфони - Galaxy S23 Tactical і XCover 6 Pro Tactical, які призначені для використання військовими та силовими структурами.

Нові гаджети отримали захищений корпус, сертифікований за армійським стандартом MIL-STD-810H, що має також пиловологозахист на рівні IP68.

Особливістю смартфонів стали підтримка захисту даних Samsung Knox та Knox Dual Data at Rest і наявність протоколу Samsung DeX для підключення зовнішніх монітора та клавіатури.

Управління сенсорним дисплеєм адаптовано під руки в рукавичках. Передбачено окремий стелс-режим, у якому відключаються всі елементи зв'язку.

Армійські смартфони Samsung постачаються зі встановленими програмами Android Team Awareness Kit та Battlefield Assisted Trauma Distributed Observation Kit, які збирають та обробляють дані про навколишнє оточення та стан користувача.

Передбачено інтеграцію з системами нічного бачення, системами радіозв'язку, безпілотниками, далекомірами та іншими армійськими пристроями.

Комплект Galaxy S23 Tactical та XCover 6 Pro Tactical також включає спеціальні захисні чохли, які дозволяють кріпити гаджети на екіпірування солдатів.

Технічно нові пристрої повторюють стандартні смартфони Samsung для широкого ринку, однак моделі сімейства Galaxy Tactical Edition продаються лише державним структурам.

Підготував: Сергій Дага