13:32 / 04.05.2023 Наука и техника

"Цього року ми вб'ємо двигун внутрішнього згоряння": Tesla ставить перед європейською командою амбітні цілі на 2023 рік

Серед трьох основних регіонів зростання поставок Tesla у першому кварталі цього року було найсильнішим у Європі: у глобальному масштабі вони збільшилися на 36 відсотків порівняно з тим же періодом минулого року, але на 27 найважливіших ринках Європи Tesla продала та виробила 58 продажів. Модель Y  - бестселер усіх класів. І це, мабуть, лише початок: згідно з інформацією з teslamag.de минулого тижня Tesla назвала своїй європейській команді «гіперрост» мотивом для 2023 року.

«Гіперрост» у Tesla Europe

Як повідомили інформовані джерела, у середу відбулася загальноєвропейська відеоконференція із членами керівництва Tesla у регіоні. Були включені різні слайди, у тому числі той, на якому було написано лише "цього року ми вб'ємо ICE". Отже, Tesla хоче вбити двигуни внутрішнього згоряння (ICE означає "двигун внутрішнього згоряння") у 2023 році, що, звичайно, не слід сприймати буквально, а як заклик показати це звичайним конкурентам.

Проте радикальне формулювання може показати, наскільки агресивно Tesla хоче вийти на європейський ринок цього року. Умови для цього хороші, оскільки, як і в першому кварталі, доступних для цього електромобілів має бути більш ніж достатньо. Наприкінці березня виробництво на німецькому заводі Tesla перевищило 5000 моделей Y на тиждень. Екстраполюючи за рік, це вже більше електромобілів, ніж Tesla, продала в Європі загалом у 2022 році. Планується подвоїти виробництво, а також додасться імпорт із Gigafactory у Китаї.

Крім того, Tesla зробила свої Model 3 та Model Y більш привабливими в Європі за рахунок зниження цін у середині січня та квітня. І, за інформацією з відеоконференції, все це має супроводжуватись «настроєм на гіперрост» серед співробітників і надалі підтримуватись додатковими ініціативами. Серед іншого йшлося про мету відкриття цього року 30-ти нових сервісних центрів у Європі щокварталу — приблизно стільки ж, скільки в Німеччині зараз. Також кожні три місяці додаватиметься 1000 нових стовпців Supercharger. Tesla повідомила у жовтні 2022 року, що число 10 000 у Європі було перевищено.

За темою: де придбати електрокари Тесла в Україні?

Більше спілкування та співробітників

Крім того, компанія хоче знову запустити "машину усвідомлення", як зазначено на слайді, присвяченому мотиву гіперросту. Це обіцяє посилення комунікаційних зусиль, чого закликали деякі інвестори Tesla протягом деякого часу, хоча форма все ще відкрита. Очікується, що кількість співробітників у Європі зростатиме прискореними темпами за підтримки реферальної програми з бонусами. За інформацією з конференції, учасники роз'яснили, що важливо добиватися власної місії – але зараз важливо, щоб це відбувалося швидше.