22:16 / 03.07.2022 Наука и техника

До випуску готується найшвидший і найдорожчий у світі кросовер

Фото: Drako Dragon 

Американська компанія Drako Motors опублікувала перші тизери майбутнього кросовера Dragon. Це лише друга модель в історії молодого автовиробника, але вона вже вражає.

Про це повідомляє "Фокус" з посиланням на сайт Carscoops.

Новий Drako Dragon – купе-кросовер зі стрімким дизайном, розробленим колишнім стилістом Pininfarina Лові Вермеєршем. В авто похилий дах, виражений "ніс" і загострена задня частина. Тоненькі фари та ліхтарі виконані світлодіодними. Дах повністю прозорий, а заднє скло прикрите спойлером.

Drako Dragon є дводверним, причому його двері піднімаються вгору – як у суперкарів або електромобіля Tesla Model X. Швидше за все, вони оснащені електроприводом. П’ятимісний салон оброблять дорогою шкірою.

Як і Tesla, кросовер Drako Dragon є електричним. Він отримає повний привід і чотири мотори сумарною потужністю 2 000 к. с. – на рівні електричних суперкарів Rimac Nevera та Lotus Evija.

Електромобіль Drako Dragon зможе розганятись до 100 км/год приблизно за 2 с та долати 400 м з місця за 9 с. Максимальна швидкість перевищить 320 км/год. Це буде найпотужніший і найшвидший кросовер у світі. І найдорожчий — вартість електрокара становитиме 1,25 мільйонів доларів. Презентація моделі відбудеться до кінця року.

Підготував: Сергій Дага