15:10 / 25.06.2022 Наука и техника

Bentley відновили виробництво моделі 1929 року (фото)

Фото: сайт Bentley 

Легендарний Bentley Speed Six 1929 повертається. Британська компанія вирішила повернути у виробництво одну з найуславленіших моделей у своїй історії.

Про це інформує офіційний сайт Bentley, повідомляє "Фокус".

Кабріолет Bentley Speed Six Continuation Series (саме так назвали сучасне авто) спроєктували в підрозділі Mulliner, що створює найексклюзивніші моделі марки. Усього випустять 12 машин вартістю $1,85 мільйона кожна.

Сучасні Bentley Speed Six збираються вручну за технологіями 20-х років і до найменших деталей відтворюють оригінал. Для цього один з автомобілів 1929 року розібрали на запчастини і створили його детальну тривимірну модель.

Bentley Speed Six Continuation Series досягає майже 5 м завдовжки при колісній базі 3 350 мм. Він оснащений 6,5-літровою рядною шісткою з карбюратором потужністю 200 к. с. і 4-ступінчастою механічною КПП. Автомобіль вагою 2,2 тонни розганяється до 200 км/год. Уповільнюють його барабанні гальма.

Bentley Speed Six був однією з найшвидших моделей свого часу. Він двічі вигравав знамениту 24-годинну гонку в Ле-Мані, а одне з авто навіть перемогло в змаганні з надшвидкісним потягом Blue Train. Усього випущено лише 182 Speed Six і зараз вони коштують мільйони доларів.

Це вже не перша класична модель Bentley, відроджена у наші дні. Нещодавно друге життя отримав не менш знаменитий Bentley Blower 1929 року.

Підготував: Сергій Дага