02:13 / 11.06.2022 Наука и техника

NASA скликає науковців для вивчення НЛО

Фото: NASA вивчатиме НЛО

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) оголосило про те, що цієї осені збере незалежну групу дослідників для вивчення UAP - неідентифікованих явищ у повітрі. Це новий термін, який тепер використовується для позначення НЛО. 

Про це йдеться у поширеній 9 червня заяві американського космічного відомства.

NASA вважає, що наукові інструменти є потужним засобом дослідження, і вони є застосовними і в цьому випадку. У нас є доступ до широкого спектру засобів спостереження Землі з космосу, а це є основою для наукового дослідження. У нас є інструменти та команда фахівців, які допоможуть нам покращити наше розуміння незвіданого.

Як зазначає відомство, під НЛО, або "неідентифікованими явищами у повітрі", маються на увазі "спостереження явищ у повітрі, які неможливо ідентифікувати як літальні апарати або відомі природні явища".

При цьому в NASA наголошують, що зараз немає свідчень того, що непізнані повітряні явища за своєю природою мають позаземне походження.

​Групу, яка займеться дослідженням НЛО, очолить американський астрофізик Девід Сперджел. Саме дослідження триватиме близько дев'яти місяців. За його підсумками відомство підготує доповідь, яку представять ​​громадськості.

Згідно з доповіддю Національної розвідки США, розвідслужби поки що не можуть пояснити природу походження НЛО, які раніше бачили американські військові. Лише у США з 2004 по 2021 рік зафіксували 144 НЛО, 80 із них - за допомогою кількох датчиків чи приладів.

BAGNET нагадує, що в середині травня у Конгресі США відбулися відкриті слухання з НЛО.

Підготував: Сергій Дага