22:40 / 26.03.2022 Наука и техника

Voi отримала і представила новий довговічний скутер Voiager 5 з підвищеною ремонтопридатністю

Шведська компанія з прокату електронних скутерів Voi представила нову модель. Вони стверджують, що Voiager 5 містить більш ніж вдвічі більше перероблених матеріалів, ніж його попередники, і його легше ремонтувати, повідомляє electrive.com.

Voi представла Voiager 4 влітку 2020 року, тож лише через півтора року його наступник виходить на ринок, точніше, в орендований флот. (Повторний) запуск відбувся після «глибокого аналізу циклів ремонту та перевірок гарантії якості», які, за словами Voi, дозволили вдосконалити дизайн, який встановлює «новий галузевий стандарт довговічності». Шведська компанія стверджує, що частка перероблених матеріалів, які використовуються в скутері, зараз становить понад 30%.

У оголошенні Voi не вдавався в подробиці приводу та акумулятора Voiager 5 або V5, але повідомлено, що термін служби транспортних засобів становить п’ять років.

На додаток до згаданих аспектів стійкості, таких як перероблені матеріали та можливість ремонту, Voi каже, що вони також покращили безпеку. У компанії говорять про збільшене переднє колесо для більш стабільної їзди (завдяки, серед іншого, глибшому профілю та кращій амортизації), високопродуктивні гальма, оновлений дизайн приладової панелі, централізовано вбудований тримач телефону та автоматизований перемикач покажчиків повороту. Крім того, покращене програмне забезпечення GPS допомагає точно визначити місцезнаходження на відстані менше ніж за метр, що полегшує пошук припаркованих електроскутерів. Це також стосується тих, хто не їздить, які тепер можуть швидко сканувати QR-код, щоб повідомити Voi про неправильно припаркований скутер.

«Екологічність та безпека є наріжними каменями Voi. Майбутнє мікромобільності — розробка повністю кругових транспортних засобів з низьким вмістом вуглецю», — говорить Фредрік Хьелм, генеральний директор і співзасновник Voi. «Ми поставили цю мету до 2025 року, і Voiager 5 є великим кроком у цьому напрямку».

Компанія також зазначає, що співпрацювала з такими організаціями, як Open Inclusion та Women in Transport, щоб зробити їхню продукцію більш доступною.

Хьелм додав: «Традиційно транспортні послуги та продукти розробляються чоловіками для чоловіків, але маленькі транспортні засоби необхідні, щоб зробити транспорт кращим і доступнішим. Було дуже важливо працювати з такою кількістю людей і організацій, щоб зробити маленький V5 нашим найбезпечнішим транспортним засобом».

Що стосується випуску нового покоління моделі, Voi каже, що вони поступово будуть представляти Voiager 5 по всій Європі і, за необхідності, перерозподіляти Voiager 4 в інші міста.

Voiager 5 виробляється в Китаї компанією Ninebot.

Author: Nora Manthey