22:20 / 02.03.2022 Наука и техника

Україні необхідні свіжі та детальні знімки з орбіти, якщо це можливо

Український Кабмін разом із компанією EOS Data Analytics закликали супутникових операторів Європи та світу ділитися у режимі on-line фотографіями з космосу. Супутникові знімки потрібні для оперативного дослідження пересування російських військ територією України, повідомляє itechua.com.

Для оперативного аналізу знімків компанія EOS створила спеціальну платформу. Оброблені належним чином фото будуть передаватися українській армії та гуманітарним організаціям для завдання ударів по колонах і порятунку громадян, які опинилися у скрутному становищі відповідно, Зазначається, що наявні на даний момент у розпорядженні України фотографії з оптичних супутників найчастіше втратили актуальність, перекриті хмарами тощо.

Провайдери, які зіткнулися з обмеженнями на роботу в Україні, можуть бути відновлені у правах. Для зняття заборон EOS зобов’язується звернутися безпосередньо до Мінцифри та особисто до голови відомства Михайла Федорова.

Зазначається, що зображені на знімках наслідки ударів по цивільній інфраструктурі згодом можуть бути використані для розгляду з Росією у міжнародних кримінальних судах.