15:55 / 15.08.2021 Наука и техника

Nio планує запустить дочірній бренд доступних електромобілів

Китайський виробник Nio планує новий бренд для більш доступних електрокарів. У той час як Nio хоче бути активним у преміальному сегменті, як Audi або Lexus, новий бренд буде більше конкурувати з Volkswagen та Toyota.

Генеральний директор Nio Вільям Лі оголосив про новий бренд, представляючи останні квартальні дані. "Відносини між Nio та нашою новою торговою маркою будуть такими ж, як Audi-Volkswagen та Lexus-Toyota",-сказав Лі. Однак він не розкрив назви нового бренду, і Лі також залишив відкритим ціновий діапазон, в якому будуть розміщені автомобілі нового бренду. Він лише обмежив, що новий бренд не буде конкурувати з WIC Winging Hongguang Mini EV від SAIC-GM.

Wuling також був найбільш продаваним електромобілем у Китаї одинадцятий місяць поспіль у липні. Маленький електромобіль доступний за цінами від 28 800 юанів, що еквівалентно менше 3 800 євро. Нинішні автомобілі компанії Nio знаходяться в ціновому діапазоні вище 300 000 юанів (39 500 євро).

За його словами, компанія активізувала підготовку до запуску бренду та виробництва цих транспортних засобів. "Наразі ми сформували основну команду, яка позначає важливий крок до запуску кінцевого продукту", - сказав Лі. До сих пір незрозуміло, чи буде бренд націлений лише на китайський ринок, або, як і Nio, він також буде пропонуватися в Європі.

Китайський виробник електромобілів поки не повідомив, коли буде представлена ​​марка та випущені перші моделі. Лі поставив перед собою високі цілі, заявивши: "Ми хочемо забезпечити кращі продукти та послуги за цінами, нижчими за ціни Tesla Inc." Стандартний асортимент Tesla Model 3 зараз доступний у Китаї за цінами від 235 900 юанів (31 000 євро).

За словами Лі, компанія Nio планує розпочати поставки трьох нових моделей у 2022 році. Серед них - седан ET7, який Nio представив у січні 2021 року. В даний час Nio продає моделі позашляховиків ES6 та ES8, а також позашляховик EC6. Лі не повідомив жодних подробиць про інші дві моделі - але вони, як кажуть, базуються на новій платформі продуктів Nio.

У першому півріччі Nio поставила 21896 одиниць трьох моделей позашляховиків. У другому кварталі компанія передала близько 1,1 мільярда євро, але довелося звітувати про збиток близько 775 мільйонів євро.