15:48 / 15.08.2021 Наука и техника

Samsung SDI веде переговори щодо будівництва акумуляторного заводу в США

Samsung SDI розглядає можливість будівництва заводу акумуляторів в штаті Іллінойс

Південнокорейський виробник акумуляторів Samsung SDI розглядає можливість будівництва фабрики сотових батарей в американському штаті Іллінойс. Зокрема, місто Нормаль згадується як місце розташування. Це навряд чи дивно, адже Normal також є домом для заводу транспортних засобів партнера Rivian.

Цю новину повідомив сенатор штату Дік Дурбін, який сказав журналістам, що веде переговори з Samsung щодо будівництва акумуляторного заводу. "Ми конкуруємо за велику фабрику акумуляторів від Samsung", - сказав Дурбін. "Делегація прибула з Кореї цього тижня. Я розмовляв з ними, а також інші",  пеедає .

Сенатор -демократ не уточнив, з якими іншими сторонами конкурує Іллінойс, заявивши, що рішення ще не прийнято. "Ми сподіваємося, що цей завод Samsung поруч із Рівіаном", - продовжив Дурбін. "Цей акумуляторний завод також створить тисячі робочих місць".

Запуск електромобілів Rivian наразі експлуатує свій єдиний завод у Нормалі, де він будує моделі R1S та R1T, а також вантажівку з електронною доставкою для Amazon. Це колишній завод Mitsubishi, який Rivian придбав у 2017 році. Хоча R1S та R1T ще не поставляються, Rivian вже має плани щодо другого заводу в США - згідно з останніми чутками, Mesa в Арізоні та Fort Worth у Техасі є одними з варіантів. Імовірно, що в рамках проекту "Тера" буде побудовано комбінований автомобільний та акумуляторний завод. Для виробництва автомобіля в нормальному режимі Rivian використовує куплені осердя від Samsung SDI - точніше круглі осердя у форматі 2170.

У липні агентство Reuters із посиланням на інсайдерів повідомило, що Samsung SDI розглядає можливість будівництва заводу в США - частково через угоду з Rivian, але також були переговори з Stellantis Group. Останній оголосив у липні, що він також буде все більше електрифікувати свої американські бренди, такі як Jeep, Dodge та Ram. У звіті вже згадувалися можливі суми інвестицій (еквівалент 2,2 млрд євро для виробництва Stellantis і близько 730 млн євро для Rivian), але за словами джерел, тоді не було зрозуміло, чи завод буде створено як спільне підприємство з автовиробника або як незалежна виробнича площадка.

Samsung SDI та Rivian не коментують цю інформацію Reuters. Наразі Samsung SDI має акумуляторні заводи в Південній Кореї, Китаї та Угорщині.