12:50 / 11.08.2021 Наука и техника

Audi показала дизайн розкішного електричного родстера "Skysphere" (ВІДЕО)

Audi представила дослідження електричного родстера під назвою Skysphere Concept. Електричний кабріо буде представлений на виставці IAA Mobility і повинен бути попереднім оглядом майбутнього дизайну Audi, а не конкретної моделі. Новий дизайн також супроводжується спеціальним технічним рішенням: змінною колісною базою, повідомляє electrive.com.

Audi чітко дає зрозуміти, що цей дизайн "більше не стосується лише водіння". Компанія каже: "З концепцією Skysphere бренд показує, як він переосмислює майбутню розкіш". Передбачається, що автомобіль запропонує пасажирам "захоплюючий та висококласний досвід".

Щоб покращити досвід двох основних застосувань великого кабріолета, Audi розробила рішення зі змінною колісною базою. Колісну базу та зовнішню довжину можна змінювати на 25 сантиметрів за допомогою електродвигунів та "складного механізму з компонентами кузова та рами, які можна переміщати один в інший", в той час як дорожній просвіт змінюється на десять міліметрів - іноді для більшої динаміки, іноді для більшого комфорту.

У режимі "Спорт" змінюється не тільки реакція двигуна і настройка підвіски, як це зазвичай буває. За словами Audi, концепція Skysphere має довжину 4,94 метра, однак рульове управління заднього колеса повинно забезпечити "чудову спритність". У цьому режимі водій керує самостійно.

Однак, якщо водій хоче особливо комфортних відчуттів, він може переключитися в режим "Grand Touring". Потім механізм розширює автомобіль до 5,19 метрів, піднімає шасі на вищезгадані десять міліметрів. Кермо і педалі рухаються в "невидимий діапазон", щоб ще більше посилити відчуття простору.

У режимі GT Audi обіцяє, що згідно з WLTP може бути досягнута відстань до 500 кілометрів. Акумулятор "більше 80 кВт -год не розміщений у нижній частині кузова через механіку колісної бази, а переважно позаду салону. Деякі модулі також розміщені між сидіннями під центральним тунелем.

Німецькі автовиробники не вказують діапазон у режимі "Спорт". Ймовірно, це буде сильно залежати від того, як часто водій використовує повністю задні двигуни потужністю 465 кВт. У старому світі електромотор потужністю 632 к.с. розганяє 1,8-тонний кабріолет до 100 км/год за чотири секунди. Концепція Skysphere не має повного приводу; такі компоненти, як зарядний пристрій і перетворювач постійного/постійного струму, встановлені під переднім капотом разом з механікою для змінної колісної бази.

Ідея змінної колісної бази не нова; Renault представила концепцію Morphoz навесні 2020 року. Натиснувши кнопку, позашляховик може збільшитися в довжину на 40 сантиметрів, щоб створити місце для додаткових акумуляторів. У міському режимі довжиною 4,40 метра встановлено 40 кВт -год; для довгої відстані, ще 50 кВт-год можна розмістити в тодішній машині довжиною 4,80 метра, принаймні така концепція.

Замість того, щоб зіставити два випадки: у місті та міжміських перевезень, Audi у своєму розкішному кабінеті зосередилася на контрастах спорту та комфорту. Важливими для автовиробників були простір, що оточують пасажирів - іншими словами, їх "сфера". Audi планує продемонструвати в цілому три такі концептуальні дослідження, окрім Skysphere, також Grandsphere та Urbansphere. Усі вони призначені для автоматизованого водіння відповідно до рівня 4 і, таким чином, призначені для демонстрації нових можливих застосувань для транспортних засобів, тоді як електропривод є даним у всіх трьох дослідженнях.

Дизайн Skysphere займає ряд типових для бренду елементів, включаючи велику одиночну раму спереду - навіть якщо сама Audi визнає, що "більше не має функції решітки радіатора". Спереду і ззаду також переважають великі світлодіодні поверхні, білі спереду і червоні ззаду.

Найважливіші зміни, однак, можна знайти в інтер’єрі. "Новим є дизайн, який розглядає пасажирський салон як центр і більше не підпорядковує досвід пасажирів вимогам технології" - кажуть в Audi. Замість того, щоб дотримуватися специфікацій, таких як кермо, педалі, важіль коробки передач і тунель карданного каркаса, дизайнери хочуть використовувати простір, який стає доступний при виколристанні автоматизованих електроприводів.

Концепція Audi Skysphere буде вперше офіційно показана 13 серпня на Тижні автомобілів у Монтерей у Пеббл -Біч, Каліфорнія. Німецькі автовиробники вже презентували там концепцію спортивного автомобіля PB18 e-tron з твердотільною батареєю у 2018 році. У вересні автомобіль також буде представлений на виставці IAA Mobility у Мюнхені.