23:35 / 03.08.2021 Наука и техника

General Motors планує замінити платформи електричних моделей Bolt та Bolt EUV

GM планує замінити електричні моделі Bolt та Bolt EUV у 2023 та 2024 роках моделями електричних кросоверів на базі платформи Ultium. Крім того, численні моделі згоряння мають отримати наступників електрики.

Наприклад, у 2024 році Chevrolet Camaro планується замінити на електричний седан, орієнтований на продуктивність. За попередніми звітами США, також існували сценарії, згідно з якими шосте покоління Camaro можна продовжувати будувати до 2026 року, повідомляє electrive.com

Моделі XT4, XT5 і XT6 від Cadillac також можуть отримати повністю електричних наступників у вигляді Lyriq, Optiq та Symboliq. Про те, що Cadillac стане електричним піонером GM, відомо давно.

Тим не менш, Automotive News також перераховує такі моделі, як Chevrolet Spark, Chevrolet Trax та Buick Encore, як ті серії, які мають бути припинені в найближчі роки, щоб звільнити місце для подальших електричних моделей. Однак прямих наступників або платформ поки не називають.

Компанія General Motors представила детальні характеристики Chevrolet Bolt в лютому, а також представила дещо більший варіант Bolt EUV. Обидві моделі комплектуються звичайним електроприводом на150 кВт, який поєднано з акумулятором на 65 кВт -год. Невідомо, чи наступники на платформі Ultium будуть продовжувати продаватися під назвою моделі Bolt.

Американський виробник автомобілів оголосив про гнучку платформу Ultium у березні 2020 року. Не тільки кузов, але й акумулятори та силові агрегати мають бути адаптовані за модулем. Тоді, в листопаді 2020 року, GM оголосила, що пришвидшить свої плани з електрифікації (30 BEV до 2025 року), а також збільшить свої інвестиції в електричні та автоматизовані транспортні засоби з 20 до 27 мільярдів доларів до 2025 року. Як конкретний захід, запуск ринку Cadillac Lyriq був перенесений з кінця 2022 на початок 2022 року.