20:08 / 30.07.2021 Наука и техника

Яким буде новий автомобіль від Мercedes - перші тизери моделі EQE

Daimler планує вісім прем'єр на IAA Mobility з 7 по 12 вересня в Мюнхені, п'ять з яких - повністю електричні моделі. Серед них-електричний аналог E-класу EQE, але також європейська прем'єра вже представленої електричної моделі.

Через два роки після того, як Daimler показав EQS як дослідження на IAA 2019 (тоді ще у Франкфурті -на -Майні), трохи менша модель EQE буде показана на IAA Mobility у Мюнхені - обидві мають спільну платформу EVA, яка тільки розроблена для електроприводів.

Крім двох тизерних зображень, які зараз публікує Daimler, мало відомо про EQE. Студійний знімок по діагоналі ззаду показує вигнуту лінію даху у стилі EQS, але задній звис виглядає набагато коротшим. Задні ліхтарі з'єднані вузькою смугою ліхтарів. Знімок інтер'єру показує інтерпретацію еквалайзера Hyperscreen. Однак даних про це поки немає. У EQS скло дисплея, за яким по всій ширині салону інтегровано кілька моніторів, має ширину 1,41 метра.

Можливі варіанти приводу також не згадуються Daimler. Що ми знаємо, так це те, що EQS доступний з потужністю 245 та 385 кВт. Батареї мають корисну енергію 90 або 107,8 кВт -год.

На додаток до EQE, Daimler планує показати перший розкішний електричний седан від батарейок) Mercedes-AMG, а також концепт-кар для електричного Mercedes-Maybach, згідно з анонсом прем'єри IAA. Цілком можливо, що розкішний седан AMG є відгалуженням AMG від EQS, про який деякий час були припущення.

Європейська прем'єра - EQB, який Mercedes показав у Китаї на автосалоні в Шанхаї в квітні. Позашляховик є більш обширним і практичним аналогом EQA, і, як варіант, він повинен пропонувати до семи місць.

Smart також демонструє шоу-автомобіль, який має представити попередній перегляд нового покоління моделі бренду. Це буде вже не маленький автомобіль, а компактний позашляховик. Як відомо, Smart більше не є чистою маркою Daimler, а є спільним підприємством з Geely - в майбутньому автомобілі також будуть вироблятися в Китаї.