19:28 / 30.07.2021 Наука и техника

Rivian отримала права на назви ще шести моделей автомобілів

Після свого пікапа R1T та позашляховика R1S американська компанія-виробник електромобілів Rivian планує до 2025 року ще шість моделей. Відповідно, зараз компанія зареєструвала шість нових назв моделей відповідно до закону про торгові марки, повідомляє electrive.com.

За даними Форуму власників Рівії, назви R3S, R4S, R5S, R3T, R4T та R5T. Для перших двох моделей Rivian "S2 означає позашляховик, а "T" - пікап.

Однак залишається відкритим питання, яким сегментам повинні відповідати відповідні числа. Поки що Rivian лише оголосила, що планує менші моделі для Європи та Китаю-позашляховик R1S, наприклад, опціонально пропонується як семимісний. Зі збільшенням кількості моделей, таким чином, може стати менше - або, подібно до Polestar, просто відповідати порядку, в якому вони будуть випущені на ринок.

Існує проста причина, чому Rivian не зареєстрував очевидні позначення R2S та R2T у поточній заявці: Rivian вже володіє правами на найменування в автомобільному секторі. На додаток до назв моделей американська компанія вже мала захищені абревіатури R1A, R1C, R1V, R2A, R2C, R2R, R2S, R2T та R2X. Що означають інші букви, поки невідомо. Є припущення, наприклад, про купе позашляховиків або про продуктивність. Однак також є звичайною практикою, коли компанії мають захищати можливі позначення на ранніх стадіях, щоб уникнути проблем з іменами пізніше.

У середині липня Rivian оголосила, що продаватиме свої автомобілі в Європі з початку 2022 року, але поки що залишається відкритим, які саме моделі. Згідно з попередніми чутками, Rivian хоче зосередитися на позашляховику R1S, оскільки вважається, що пікап R1T має менші ринкові можливості в Європі.

Очевидно, компанія також просуває плани щодо другого заводу в США. Хоча нинішній завод у Нормалі, штат Іллінойс, був колишнім заводом Mitsubishi, "Project Tera", як кажуть, є новою будівлею для Rivian - можливо, також із підключеним виробництвом акумуляторних елементів. За даними Reuters, місто Меса, недалеко від Фенікса в Арізоні, є одним з міст, які працюють.