06:20 / 26.07.2021 Наука и техника

Поставки нових Tesla Model S раптово призупинено

Поставки нових Tesla Model S призупинено

Tesla тимчасово зупинила поставки нової Model S, які розпочалися в червні. Про це повідомили кілька замовників моделі. Фіксовані дати поставки Model S були скасовані в короткий термін. Про причину цього можна лише здогадуватися, повыдомляє electrive.com.

У кількох звітах із ЗМІ, що посилаються на записи форуму, зазначається, що каліфорнійська компанія зупинила подальші поставки нової моделі S близько двох тижнів тому. Згідно з даними порталу Electrek, Tesla наводила різні причини, але здебільшого згадувалося, що існує модель утримання для моделі S.

Останні показники виробництва та постачання показують, що в червні було передано 1890 Model S. Коли були передані перші 25, генеральний директор Tesla Ілон Маск говорив про те, що спочатку виробляв "кілька сотень одиниць" на тиждень, перш ніж збільшити виробництво до 1000 одиниць на тиждень у третьому кварталі. Це призведе до того, що Tesla отримає понад 12 000 Model S Plaid на квартал. Маск не уточнив, коли будуть додана long-range версія з двома двигунами та Model X з двома силовими агрегатами. На сьогоднішній день про це нічого нового не відомо.

Однозначно Model S Plaid буде дорожча. Незадовго до першої поставки в червні Tesla збільшила ціну на веб-сайті США на 10 000 доларів до 130 000 доларів. Model S Plaid також подорожчала в німецькому конфігураторі: замість 116 990 євро, Tesla зараз вимагає 126 990 євро.

Тим часом Ілон Маск підтвердив у Twitter, що для нових моделей S та Model X крім рульового колеса "Yoke" без обідного обода керма не буде можливості встановити звичайне кермо для нових Model S та Model X. Багато хто вважав, що кермо, представлене Tesla в рамках оновлення своїх Model S та Model X, спочатку вважалося маркетинговим трюком без шансів на реалізацію. Однак, як повідомляється, воно насправді має право на реєстрацію в Європі.