23:25 / 21.07.2021 Наука и техника

Стало відомо, коли Україна запустить в космос новий супутник

Всі контракти укладені, а всі роботи просуваються згідно з графіком

Стало відомо, коли в космос запустять український супутник під назвою Sich-2-30. Про це повідомив начальник відділу наукових досліджень та інновацій Державного космічного агентства України Андрій Колесник, передає comments.ua.

За словами Колесника, всі контракти укладені, а всі роботи просуваються згідно з графіком. Також представник державного агентства зазначив, що за графіком — це значить в грудні цього року.

В ДКАУ сподіваються, що запуск ракети-носія компанії SpaceX, яка повинна вивести на орбіту Землі український супутник відбудеться без затримок.

Раніше глава агентства Володимир Тафтай повідомляв, що Україна в рамках реалізації космічної програми з 2021 по 2025 роки планує здійснити запуски семи космічних апаратів. Вони будуть орієнтовані на дистанційне зондування Землі. Тобто будуть фотографувати поверхню з космосу, наприклад, для цілей оборони, безпеки та раннього виявлення катастроф.

Для довідки: перший космічний апарат України під назвою "Січ-1" був запущений влітку 1995 року за допомогою космічної ракети "Циклон-3" і пропрацював до кінця 2001 року. Він би проведений Державним підприємством ВО "Південмаш".