23:18 / 21.07.2021 Наука и техника

Mercedes почала продавати гібридний S 580 e, який можна підзаряджати на "електрозаправці"

Mercedes-Benz відкриває продажі нового S-класу як плагін-гібрида вчасно, згідно з графіком, дебютованим минулого року. Клієнти тепер можуть замовити S 580 e, вибравши коротку або довгу колісну базу за роздрібними цінами, починаючи з 123 736 євро.

Плагін-гібрид оснащений електроприводом потужністю 110 кВт і, як вже було зазначено на презентації у вересні 2020 року, він може проїхати на електриці приблизно 100 кілометрів (WLTP). Зарядний пристрій потужністю 11 кВт є стандартним для трифазної зарядки в мережі змінного струму, а зарядний пристрій постійного струму потужністю 60 кВт - для швидкої зарядки постійним струмом. З останньою зарядка акумулятора повинна тривати близько 30 хвилин, повідомляє electrive.com.

Привід PHEV включав шестициліндровий рядний двигун потужністю 270 кВт від поточного покоління двигунів Mercedes-Benz та E-двигун потужністю 110 кВт з крутним моментом 480 Нм. За словами виробника, максимальна швидкість в програмі електричного водіння - 140 км / год.

Порівняно з попередником, гібридний привід четвертого покоління Mercedes-Benz значно вищий. Діапазон руху з нульовими викидами збільшився більш ніж удвічі. Нове розташування акумулятора в транспортному засобі також означає, що багажне відділення тепер пропонує опцію завантаження.

Зовні, нове покоління S-класу продовжує слідувати знайомій концепції короткого звису спереду, довгої колісної бази та "збалансованого" звису ззаду - для досягнення класичних пропорцій седана. Спереду переважає решітка радіатора, хоча S-клас у цьому відношенні дещо більш стриманий, ніж BMW 7 серії або нинішній чи поточний Audi A8. Крім того, модель пропонується у чотирьох нових покриттях фарбою за додаткову плату від 880,10 до 5331,20 євро.

Оскільки це S-клас, поговоримо про комфорт. Mercedes перелічує "E-Active Body Control" - як додаткову частину - яка доповнює (використовуючи бортовий блок живлення 48 вольт) стандартну пневматичну підвіску, завдяки чому рівень автомобіля залишається незмінним незалежно від навантаження. На поганих дорогах система може відновити деяку кількість енергії, стискаючи 48-вольтові приводи. Крім того, кажуть, що рульове управління задньою віссю з кутом повороту до десяти градусів зменшує коло повороту до двох метрів.

Крім усього іншого, модель адаптує нові функції інтер'єру системи MBUX від Mercedes-Maybach S-Class. В принципі, кількість блоків управління, встановлених у машині, зростає до понад 100. Зрештою, понад 50 електронних компонентів можна оновити дистанційно за допомогою нового програмного забезпечення - включаючи MBUX, дисплей водія та фари. Як додаткову опцію Mercedes пропонує систему "Digital Light", в якій кожна з передніх фар має три надзвичайно яскраві світлодіоди та 1,3 мільйона мікрозеркал. Більше того, з роздільною здатністю 2,6 мільйона пікселів допоміжне маркування або попереджувальні символи можуть бути висвітлені точніше.

Окрім PHEV, Mercedes також випустив новий S-клас як альтернативний м'який гібрид під назвою S 580 4MATIC. Бензиновий двигун V8 з інтегрованим генератором стартера другого покоління та 48-вольтовою системою також доступний на обох колісних базах від 126 366,10 євро.

ТЭГИ: