15:33 / 11.07.2021 Наука и техника

Harley-Davidson представив перший мотоцикл марки LiveWire

Компанія Harley-Davidson представила перший продукт своєї нещодавно заснованої марки електромоторів. LiveWire One по суті є перезапуском вже звичного електричного мотоцикла LiveWire, але він буде пропонуватися за значно нижчою ціною, повідмляє electrive.com.

Це вірно принаймні в США, де LiveWire One починається з базової ціни за переліком 21 999 доларів - ціни на попередника Harley-Davidson LiveWire стартували в США трохи менше 30 000 доларів. Враховуючи податковий кредит США у розмірі 2500 доларів США, вартість придбання LiveWire One у багатьох випадках становить менше 20 000 доларів.

Навряд чи будь-які зміни видно у відомих технічних даних. Запас ходу по місту, як і раніше дається як 235 кілометрів (146 миль у оригіналі). Харлі більше не давав пробігу на шосе, раніше він становив 129 кілометрів або 80 миль при еквіваленті 112 км / год. Виходячи з міського діапазону, американські портали, такі як Electrek, припускають, що батарея 15,5 кВт-год все ще встановлена.

На двигуні немає поточних деталей; на LiveWire, представленому в 2019 році, система електроприводу виробляла 78 кВт і, таким чином, могла розігнати мотоцикл до 177 км / год. Нові кольори фарби згадуються як головне нововведення порівняно з оригінальним LiveWire.

Випуск нового LiveWire One на американському ринку запланований на цей рік, спочатку в Каліфорнії, Нью-Йорку та Техасі. Поза США, LiveWire One буде доступний з 2022 року. Що стосується дистрибуції, бренд LiveWire йде своїм шляхом; процес продажу повинен відбуватися переважно в Інтернеті.

У лютому 2021 року Harley-Davidson під час своєї п'ятирічної стратегії "Hardwire" оголосив, що створить власний підрозділ для електричних мотоциклів. У травні попереднє позначення моделі LiveWire було представлено як філія бренду. Промислові оглядачі розглядають не лише створення окремого підрозділу електромобілів, але також новий процес замовлення через Інтернет та зниження цін як спробу досягти молодшої цільової групи для виробника.

"Сьогоднішній LiveWire ONE базується на Harley-Davidson, але з електричним фокусом та амбіціями нового бренду LiveWire", - каже генеральний директор Harley-Davidson Йохен Цайц. "Harley-Davidson і LiveWire продовжуватимуть переписувати мотоциклічні правила, і ми раді цьому наступному розділу нашої спадщини".