19:46 / 02.07.2021 Наука и техника

Volvo представила EV Concept Recharge

Представляючи свою батарею та технологічну стратегію, Volvo також представла попередній дизайн наступного покоління повністю електричних автомобілів Volvo з концепцією Recharge. За словами Volvo, дизайнери визначили нові пропорції, що відображають відхід від двигунів внутрішнього згоряння, передає electrive.com.

Volvo Concept Recharge повинен відображати мову дизайну для другого покоління електричних автомобілів Volvo, які будуть побудовані на спеціальній платформі електромобілів. Без необхідності йти на компроміси з моделями згоряння - як це наразі все ще відбувається з першим поколінням електричних автомобілів шведської компанії - Volvo Cars заявляє, що може значно покращити внутрішній простір та аеродинаміку. На перший погляд, концепція, безумовно, не може приховати певної спорідненості із Заповіддю Polestar.

Майбутні моделі виробника матимуть більшу колісну базу з коротшими звисами на кузові, більші колеса та рівну підлогу, під якою знаходиться акумулятор. Все це призводить до збільшення простору в салоні - "особливо між передніми сидіннями", повідомляє Volvo. У Volvo Concept Recharge дизайнери також оптимізували лінію даху та опустили капот, щоб "покращити аеродинаміку порівняно із типовим позашляховиком". У той же час збережено піднесене положення сидіння, яке високо оцінили водії позашляховиків Volvo.

Візуальні акценти Volvo включають щитоподібну конструкцію замість решітки радіатора, оточену переробленими фарами "Молот Тора". Крім того, основні освітлювальні прилади виставляються вночі за допомогою новітніх графічних технологій, що підтримують HD. Ззаду характерні для бренду вертикальні задні ліхтарі також з'являються у новій формі та функції: "Вони розширюються на більш високих швидкостях та покращують аеродинаміку", - говорить Volvo. Помітні функції інтер’єру включають 15-дюймовий портретний сенсорний екран.

Загалом, Volvo заявляє, що концепт-кар відповідає традиціям скандинавського дизайну і втілює підхід "менше, але краще". "Коли ми рухаємося до нашого повністю електричного майбутнього, Volvo Concept Recharge інтерпретує нашу дизайнерську ДНК по-сучасному ", - сказав головний дизайнер Робін Пейдж. "У ньому є все, що сподіваються споживачам від повністю електричної моделі Volvo. Буде цікаво застосувати цю філософію до нашого наступного покоління автомобілів".

Очікується, що друге покоління електромобілів Volvo буде представлено в наступному році з наступником електромобіля XC 90, який буде запущений з виробничої лінії на заводі Volvo Ridgeville в американському штаті Південна Кароліна. Він базується на архітектурі масштабованого продукту другого покоління (SPA), першій суто електричній платформі Volvo. З середини десятиліття Volvo вже планує третє покоління електромобілів.

Volvo представив концепт-кар на віртуальному заході під назвою "Tech Moment", під час якого автовиробник розповів подробиці своєї амбіційної стратегії роботи з акумуляторами, а також інших технологій безпеки та програмного забезпечення, які знайдуть шлях до наступного покоління електрифікованих легкових автомобілів Volvo. Основним повідомленням події, яка транслювалася в прямому ефірі з Гетеборга, є те, що Volvo більше не хоче просто купувати нові технології, а перевести їх під свій дах і зрозуміти у всіх їх деталях за допомогою таких партнерів, як Google Luminar, Northvolt та NVIDIA. Звичайно, це стосується в першу чергу акумуляторів.

Серед іншого, виробник автомобілів оголосив, що разом із нещодавно оголошеним партнером Northvolt він "найближчим часом збільшить щільність енергії в акумуляторних елементах до 50 відсотків порівняно з батареями, які зараз доступні на ринку". Компанія називає щільність енергії понад 700 Вт/л як конкретну мету. Завдяки твердотільній технології акумуляторів, заснованій на кремнієвих анодах, у другій половині десятиліття слід використовувати батареї потужністю 1000 Вт/л та потенційним пробігом 1000 км.