02:29 / 26.06.2021 Наука и техника

Skoda планує випустити 3 невеликі моделі повністю електричних авто

Skoda планує випустити 3 нові BEV до 2030 року

Чеська дочірня компанія Volkswagen Skoda представила свою нову корпоративну стратегію до 2030 року. Найважливіше ключове твердження щодо електричної мобільності: Skoda підтверджує щонайменше ще три суто електричні моделі до кінця десятиліття.

У своїй новій дорожній карті "Наступний рівень - Стратегія Skoda 2030" виробник автомобілів вказує, що ці три моделі будуть розташовані нижче Enyaq iV з точки зору ціни та розміру. З довжиною трохи менше 4,7 метрів, останній є електричним позашляховиком середнього розміру. Оголошення менших моделей електромобілів відповідає загальному пріоритету чеської компанії щодо розширення їх модельного ряду у напрямку сегментів початкового рівня. По суті, Skoda хоче "зменшити складність асортименту на 40 відсотків у середньостроковій перспективі, поступово електрифікуючи модельний ряд". Простими словами, це означає, що різноманітність моделей внутрішнього згоряння неминуче зменшиться.

В даний час Skoda пропонує три електрифіковані моделі: Окрім повністю електричного Enyaq iV, виробник пропонує два гібриди, що підключаються, Superb iV та Octavia iV. Компанія вивела повністю електричний невеликий автомобіль Skoda Citigo e iV з асортименту в 2020 році.

У своїй новій дорожній карті бренд оголосив про намір досягти частки продажів повністю електричних моделей в Європі від 50 до 70 відсотків до 2030 року, залежно від розвитку ринку. Це нижче очікувань його дочірньої компанії VW, де рада директорів прагне забезпечити частку суто електричних автомобілів у європейських продажах до 70% до 2030 року.

Skoda також співпрацює з партнерами над розвитком своєї країни, Чехії, у центрі електромобільності. Зокрема, усі три чеських заводи Skoda в Младі-Болеславі, Квасинах та Врхлабі повинні випускати електромобілі до 2030 року. Крім того, чеський виробник автомобілів хоче співпрацювати з партнерами над створенням стабільної структури постачальників для електричної мобільності.

В даний час Skoda вже виробляє високовольтні тягові акумулятори для гібридних моделей Superb iV та Octavia iV, а також для моделей інших марок групи в Чехії. На початку наступного року у Младі-Болеславі також розпочнеться виробництво акумуляторних систем MEB для Enyaq iV.

Skoda вживає заходів для загострення своїх екологічних цілей. Наприклад, виробник автомобілів має на меті зменшити викиди парку автомобілів більш ніж на 50 відсотків порівняно з 2020 роком та виробляти свої транспортні засоби нейтральним до СО2 способом на всіх чеських та індійських заводах з 2030 року. 

Skoda є частиною концерну Volkswagen протягом 30 років, підтримує згадані три майданчики в Чеській Республіці, а також виробляє в Китаї, Росії, Словаччині та Індії, насамперед через партнерські відносини Групи та в Україні з місцевим партнером. Близько 42 000 людей зайняті брендом у всьому світі.