19:15 / 23.06.2021 Наука и техника

У Bugatti хочуть купити контрольний пакет акцій

Фото: Штаб-квартира Bugatti Automobiles S.A.S. Шато Сен-Жан, Эльзас, Франція

Згідно з повідомленням ЗМІ, хорватський фахівець з електромобілів Rimac хоче придбати мажоритарний пакет акцій дочірньої компанії VW Bugatti. Rimac повинен вийти на фондовий ринок до 2022 року, повыдомляє electrive.com.

За словами основного власника Мате Римака, оцінка фондового ринку Rimac може бути в напрямку п'яти мільярдів євро. За словами німецького видання Manager Magazin, посилаючись на близьких до цього питання, угода з Bugatti близька до завершення.

"Конкретне майбутнє Bugatti - це тема, яка буде вирішена в рамках Групи", - заявив представник Porsche німецькій газеті Handelsblatt. Відповідні чутки та можливе IPO не коментували. Прес-секретар Rimac заявив Handelsblatt, що нині розглядається кілька варіантів, і поки нічого не вирішено.

Спочатку очікується, що Volkswagen перекладе відповідальність за Bugatti на Porsche, і тоді Porsche створить спільне підприємство з Rimac, в якому Rimac придбає 55 відсотків акцій Bugatti, тоді як Porsche контролюватиме 45 відсотків. На частку Porsche у Rimac, яка була збільшена до 24 відсотків у березні, ця угода, мабуть, не вплине.

У середині 2018 року Porsche вперше увійшов до Rimac з 10-відсотковою часткою акцій, а трохи більше року пізніше збільшив свою частку до 15,5%. Вже деякий час ходять чутки про нове збільшення. У вересні минулого року Süddeutsche Zeitung повідомляв, що Porsche планує збільшити свою частку в Rimac до 49 відсотків, і що марка Volkswagen Bugatti може бути продана хорватському виробнику електромобілів взамін. Газета посилалася на заяви інсайдера галузі Георга Кахера.

Тепер зрозуміло, куди прямує Bugatti. За словами менеджера Magazin, керівний та наглядовий ради у Вольфсбурзі та Штутгарті домовились, як і Мате Рімак. Відсутність схвалення з боку профспілок у штаб-квартирі Bugatti у місті Мольсхайм, Франція, було б просто формальністю. Угода має бути підписана найближчим часом.

ТЭГИ: