20:05 / 15.06.2021 Наука и техника

У Новій Зеландії вирішили відмовитись від двигунів внутрішнього згорання: Уряд ввів значні субсидії на всі електромобілі та PHEV

З липня уряд Нової Зеландії субсидує придбання нових електромобілів та роз'ємних гібридів на суму до 8 625 новозеландських доларів (близько 5100 євро). Заохочення також включають автомобілі з нульовим викидом, що перебувають у власності, повідомляє electrive.com.

Програма фінансується шляхом запровадження нових зборів на транспортні засоби з високим рівнем викидів.

Нова система базується на рекомендаціях Комісії з питань зміни клімату в Новій Зеландії. Нещодавно комісія запропонувала уряду, що частка електромобілів у нових реєстраціях повинна досягти 50 відсотків до 2029 року та 100 відсотків до 2032 року для досягнення цілей викидів у транспортному секторі.

Схема також включає вживані електромобілі PHEV (гібридний автомобіль з підзарякою від електромережі), фінансування яких становить до 3450 доларів (близько 2000 євро).

Нова Зеландія відстає від кліматичних цілей. Викиди в країні зросли на 57% з 1990 по 2018 рік - це друге за величиною зростання серед усіх розвинених країн світу. Нова Зеландія також повільна з точки зору електронної мобільності. Щомісячні реєстрації електронних автомобілів складають лише приблизно половину загального середнього показника. У той же час транспорт дає майже 33% викидів парникових газів на острові.