01:25 / 01.06.2021 Наука и техника

Hyundai зменшує асортимент моделей автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння

Hyundai Motor Group зі своїми торговими марками Hyundai, Kia та Genesis хоче зменшити кількість моделей згоряння у своєму асортименті, щоб звільнити ресурси для інвестицій в електромобілі, повідомляє electrive.com.

Про це Reuters розповіли двоє людей, наближених до південнокорейської автомобільної компанії. Зокрема, кількість моделей внутрішнього згоряння слід зменшити вдвічі. Стратегія була схвалена вищим керівництвом у березні і, як очікується, буде доопрацьована протягом найближчих шести місяців.

"Це важливий діловий хід, який, в першу чергу, дозволяє вивільненню науково-дослідних ресурсів зосередитись на решті: електричні двигуни, акумулятори, паливні елементи", - сказав один із джерел. Однак деякі моменти не зрозумілі з інсайдерської інформації; наприклад, у який часовий проміжок планується зменшення діапазону двигунів внутрішнього згоряння.

На запитання Reuters, група не підтвердила передбачувані плани, але заявила, що пришвидшує впровадження екологічно чистих транспортних засобів, таких як автомобілі на паливних елементах та акумуляторні електричні моделі. Нещодавно автовиробник підтвердив, що в наступному році за Ioniq 5 піде електричний седан Ioniq 6, а потім у 2024 році збільшиться електричний позашляховик під назвою Ioniq 7, і з'явиться більше електричних автомобілів, не заснованих на 800-вольтовій платформі E-GMP. Поки немає конкретних заяв щодо подальших автомобілів на паливних елементах, крім Nexo.

Однак компанія вже припинила розробку нових силових агрегатів для автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, сказав один з інсайдерів. HMG також прямо цього не підтвердив. Він спробує покращити "ефективність своєї лінійки автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння на ринках, що розвиваються". З іншого боку, на "ключових ринках", таких як США, Європа та Китай, асортимент акумуляторних електромобілів буде поступово розширений для досягнення повної електрифікації до 2040 року - що, відповідно, також прирівнюється до поступового зменшення моделей двигунів внутрішнього згоряння для цих ринків.

Наразі відомо, що Hyundai Motor Group прагне продати близько одного мільйона електромобілів на рік до 2025 року. Кожен десятий електричний автомобіль у всьому світі тоді буде виготовляти південнокорейська компанія.

HMG не самотня, нібито зупиняючи розробку нових двигунів внутрішнього згоряння, з застереженням, що існуючі двигуни можуть бути вдосконалені далі: Volkswagen, Audi і Daimler оголосили про подібні заходи в останні місяці. Минулого року, незадовго до злиття з FCA для утворення Stellantis, PSA також підтвердив, що більше не буде інвестувати в двигуни внутрішнього згоряння.